Briljantna izdanja Ivane Dojkić i Luce Ivanković u EuroCupu

Danas su utakmicama 2. kola započela dva najelitnija europska klupska natjecanja – EuroLiga i EuroCup. I ove sezone Hrvatska ima svoje predstavnice u oba –  Mariju Režan (USK Prag) u EuroLigi te u EuroCupu, Ivanu Dojkić (KSC Szekszard), Klaudiju Periša i Lucu Ivanković (Bellona Kayseri Basketbol). One su igrale večeras, a sutra nastupaju u EuroCupu Andrijana Cvitković (Rutronik Stars Keltern) i Jelena Ivezić (A3 Basket Umea). I u sudačkom dijelu smo imali predstavnicu. Naime, naša sutkinja Jelena Tomić sudila je utakmicu u Polkowicama.

EuroLiga 

  • Grupa A
  • Košarkašice USK Praga, čije boje boje brani naša reprezentativka Marija Režan, pobjedom u Latviji protiv TTT Rige rezultatom 73:66 uspješno su započele ovogodišnje izdanje najelitnijeg klupskog natjecanja. Za 18:03 minuta provedenih na terenu Marija Režan postigla je 6 koševa uz 5 skokova i jednu blokadu te ukupnu valorizaciju 5.
  • U sljedećem kolu ekipa Praga gostovat će u Francuskoj, suparnik će im biti Bourges Basket (23.10.2019.)

EuroCup

  • Grupa I 
  • KSC Szekszard  svladao  je na domaćem parketu ekipu Basket Hema SKW iz Belgije rezultatom 59:55. Briljantnu utakmicu  odigrala je hrvatska reprezentativka Ivana Dojkić koja je na terenu provela 34:05 minuta i ostvarila učinak od 28 koševa (2P 9-11, 3P 1-4, SB 7-10), 7 skokova, 4 asistencije,  3 izgubljene i čak 8 “ukradenih” lopti uz ukupnu valorizaciju 36 te je bila najbolja igračica susreta.
  • U sljedećem kolu KSC Szekszard gostovat će u Njemačkoj, suparnik će im biti aktualni prvak te zemlje Herner TC (24.10. 2019.)
  • Grupa C
  • Bellona Kayseri Basketbol slavila je na gostovanju u Poljskoj protiv CCC Polkowica rezultatom 64:59. Boje ekipe iz Kayseria brane i dvije hrvatske košarkašice Luca Ivanković i Klaudia Periša koje su svojom igrom  dale veliki doprinos pobjedi svog tima. Luca Ivanković odigrala je odličnu  utakmicu. Za 32:26 minuta koliko je provela na terenu  ostvarila je učinak od 25 koševa (2P 10-13, 3P 1-2, SB 2-4), 14 skokova, jedne asistenicije, jedne blokade,  4 izgubljene lopte, te je sa ukupnom valorizacijom 31 bila i najbolja igračica susreta. Klaudia Periša na terenu je provela 34:33 minute te je postigla 7 koševa uz 5 skokova, 3 asistencije po jednu osvojenu i izgubljenu loptu i ukupnu valorizaciju 9.
  • Bellona Kayseri Basketbol u sljedećem kolu dočekat će švedskog prvaka ekipu  A3 Basket iz Umee za koju igra i naša Jelena Ivezić. (24.10. 2019.)
U sutrašnjim utakmicama susrete prvog kola odigrat će i dvije preostale naše predstavnice u ovom natjecanju.  Rutronik Stars Keltern  Andrijane Cvitković na domaćem parketu dočekat će Herner TC. (19 sati). A3 Basket Umea Jelene Ivezić ugostit će ekipu Ormanspora iz Turske(19 sati).
Krešimir Dabić
Foto: Ivana Dojkić u briljantnom izdanju / fiba.com