Braslav Turić trener Raguse

Braslav Turić novi je trener dubrovačkog ŽKK Ragusa. Sad je jasno da nije prihvatio Medveščakovu ponudu vođenja mlađih uzrasta kluba nego će u sljedećoj sezoni voditi dubrovačke prvoligaške košarkašice. O Turiću kao treneru se sve zna. Bio je izbornik seniorske Hrvatske, a s Medveščakom je osvojio šest naslova prvakinja Hrvatske i pet puta Kup Hrvatske za košarkašice “Ružica Meglaj Rimac”.

Na  tradicionalnom trenerskom seminaru u Vodicama Udruga hrvatskih košarkaških trenera Braslava Turića ovog ljeta proglasila je, po šesti put zaredom, za najboljeg trenera u hrvatskoj seniorskoj ženskoj košarci. Turić je šestu godinu zaredom osvojio naslov prvaka Hrvatske s Medveščakom što je ujedno bio i njegov šesti uzastopni naslov najboljeg trenera u ženskoj košarci. Ovo je drugi veliki transfer na relaciji Medveščak – Ragusa. Prvi je prelazak Ive Todorić u dubrovački ženski košarkaški klub.

Iz dubrovačke Raguse su na službenoj FB stranici napisali kako od trenerskog tandema Turić-Matić očekuju blistavu seniorsku sezonu.

Tihomir Begić

Foto: Braslav Turić iz Medveščaka je otišao u Ragusu /žk