Braslav Turić: Hrvatska ima priliku ući u četvrtfinale EP-a

Uoči drugog kruga Europskog prvenstva za košarkašice do 18 godina, predstavnici Hrvatskog košarkaškog saveza na konferenciji za novinare rezimirali su dosadašnji tijek natjecanja, ali i ostvarene rezultate hrvatske izabrane vrste.

Izbornik Braslav Turić, između ostalog istaknuo je zadovoljstvo prolaskom u drugi krug, ali i naglasio: “Imali smo iznimno tešku skupinu. Tako jednu Španjolsku očekujem u finalu protiv Francuske, dok će Rusija sigurno ući među četiri najbolje vrste ovoga prvenstva”– istaknuo je Turić svoj stvav o dvije najjače reprezentacije naše dosadašnje skupine.

S jednom pobjedom, onom protiv Engleske, Hrvatska je dobila prigodu da u novoformiranoj skupini E traži prolazak u drugi krug. Već danas Hrvatsku očekuje susret s Nizozemskom, a potom u sljedeća dva dana i ogledi protiv Turske i Češke.

“Mogu reći da su ove tri reprezentacije stepenica niže u odnosu na Španjolsku i Rusiju, te se svakako imamo pravo nadati u bolje rezultate. Mi smo svoj minimum prolaskom u drugi krug ostvarili, a za nešto više trebat će nam bolja zdravstvena slika u ekipi. Naime, Pračuk ima problema s grčom u mišiću lista, dok je na šuterskoj ruci Periše i dalje longeta. Te dvije igračice večer prije ozljede postigle su ukupno 29 koševa i jasno je o kakvom se nedostatku za ekipu radi. Uz sve to, nekolicina igračica ima problema s crijevnom virozom. Ukoliko se zdravstveno stanje sastava poboljša, možemo ući u ravnopravnu utrku za četvrtfinale. Nizozemska je od ove tri reprezentacije najkvalitetnija, dok se s Turskom možemo nositi što smo pokazali i na početku priprema kada smo ih dobili, dok su one iza sebe imale mjesec dana trenažnog procesa. Isto tako, za očekivati je i da protiv Češke možemo do kraja odigrati jednu neizvjesnu utakmicu u kojoj možemo pobijediti” – ocjena je stratega hrvatske reprezentacije Braslava Turića.

Već danas, s početkom u 18 sati i 15 minuta, u Sportskoj dvorani Borovo u Vukovaru Hrvatska se sastaje sa Nizozemskom, koja je od tri nove reprezentacije u našoj skupini ostavila najbolji dojam u dosadašnjem tijeku natjecanja ostvarivši sve tr pobjede u svojoj skupini. “ Mi ćemo maksimalno ući u ovaj dvoboj. Ukoliko vidimo da se možemo s njima nositi čitavu utakmicu, naravno da ćemo tražiti put do pobjede. Međutim, upravo zbog lošeg zdravstvenog stanja u ekipi, ukoliko vidimo da je Nizozemska trenutno bolja, nećemo se dovesti u situaciju da izgubimo još koju igračicu, pogotovo na vanjskim pozicijama, pred iznimno važna dva naredna ogleda” – zaključio je svoj pogled prema nastavku prvenstva izbornik Braslav Turić.

O samoj organizaciji natjecanja novinarima je nešto više rekao član Skupštine HKS-a Vladimir Englman. “S obzirom na broj europskih prvenstava koje sam do sada prošao, mogu reći da u Vinkovcima i Vukovaru sve funkcionira na jednako kvalitetnoj razini. Potrebno je naglasiti kako je ovo prvo EP koje se igra po novim FIBA pravilima. Isto tako, malo je nezgodno što se igra u dva grada, pa će neke ekipe seliti čak 2-3 puta što nije uobičajeno. Ipak, to smo jučer savršeno odradili, bez ijedne primjedbe, pa se nadam da će tako biti i u četvrtak. Dvorane su uistinu izvrsne za ovo natjecanje, a jedino što nam stvara problem jest nedostatak malo više volontera, jer je sav teret pao na Tihomira. Sve ostalo, uistinu je savršeno” – ustvrdio je član Skupštine HKS-a Vladimir Engelman.

U Košarkaškom klubu Vinkovci, kao jednom od organizatora, ističu zadovoljstvo što je ovo natjecanje stiglo u Vinkovce. “Presretni smo što smo dobili organizaciju ovog europskog prvenstva. Zahvalni smo HKS-u što se oslonio na nas. Mi se trudimo i dajemo najbolje od sebe. Sretni smo jer smo u prvom krugu imali Hrvatsku, žao nam je što više nisu s nama, ali naravno da našim djevojkama želimo puno sreće u nastavku natjecanja” – zaključio je sportski direktor KK Vinkovci Tihomir Primorac.

 Foto: Braslav Turić / Snimio: u18women.fibaeurope.com

1 KOMENTAR

  1. Znam da sam naporan (kako kaže Lola Bekrija),ali ne mogu a ne pitati Turića kako može izjavljivati nešto u što ni sam ne vjeruje?Kakvo 1/4 finale,kakvi bakrači!Ostanite vi u A diviziji i lupajte se nogama u guzicu od sreće!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime