Braslav Turić, Dean Nemec i Damir Rajković vodit će Hrvatsku na europskim prvenstvima

kao izbornik juniorske Hrvatske na utakmici protiv Češće (Europsko prvenstvo za juniorke, 2013, Vukovar-Vinkovci)

Dvadeset i druga sjednica Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza, koja je održana 2. ožujka 2015. godine, rezultirala je nizom važnih odluka ne samo za mušku nego i hrvatsku žensku košarku pred nadolazeće reprezentativno ljeto u kojem svoje utakmice, u sklopu europskih prvenstava, trebaju igrati seniorke, juniorke i kadetkinje. Odluke koje je donio Upravni odbor HKS-a, a odnose se na hrvatsku žensku košarku, su:

  •  Braslav TURIĆ imenovan je za izbornika Ženske seniorske reprezentacije (seniorke),
  •  Dean NEMEC imenovan je za trenera Ženske U18 reprezentacije (juniorke),
  •  Damir RAJKOVIĆ imenovan je za trenera Ženske U16 reprezentacije (kadetkinje).

Na toj sjednici je ŽKK Kvarneru iz Rijeke dodijeljena organizacija Završnog turnira Kupa Republike Hrvatske za ženske ekipe “Ružica Meglaj Rimac” koji će se održati 20. i 21. ožujka 2015. u Rijeci, a o čemu smo na našim stranicama već pisali.

Podsjetimo da našu seniorsku reprezentaciju i izbornika Braslava Turića očekuje nastup na Europskom prvenstvu, koje se od 11. do 28. lipnja  održava u Mađarskoj i Rumunjskoj. Hrvatska je u skupini C sa Rusijom, Srbijom, Latvijom i Velikom Britanijom.

Trenera juniorske reprezentacije Hrvatske Deana Nemeca i izabrane hrvatske juniorke čeka nastup na Europskom prvenstvu za juniorke (U18, Divizija A) u Sloveniji, u Celju, od 30. srpnja do 9. kolovoza. One su u skupini D sa Češkom, Nizozemskom i Estonijom.

Damir Rajković i izabrane hrvatske kadetkinje nastup na europskom prvenstvu za kadetkinje imaju u Portugalu od 13. do 23. kolovoza. Tamo ih u skupini B Divizije A očekuju reprezentacije Slovačke, Portugala i Rusije.

Naš portal će kao i uvijek biti uz sve naše reprezentativne selekcije, svima želimo što kvalitetnije pripreme i što bolje nastupe u Europi, a izabranima da ih vode čestitamo! Izlazak na europsku scenu, bilo klupski bilo reprezentativni, najveća je prilika afirmacije hrvatske ženske košarke koju svakako treba iskoristiti. Najbolje što se može.

Foto: Drugu godinu zaredom (2014. i 2015.) Upravni odbor HKS-a ukazuje povjerenje Braslavu Turiću za izbornika ženske seniorske reprezentacije Hrvatske /fibaeurope.com