Bralićevih 14 za Bugarsku i Srbiju

Hrvatske košarkašice danas su se okupile u Zagrebu uoči prvih dvaju kvalifikacijskih utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo 2023. godine. Hrvatska je u skupini s Bugarskom i Srbijom, a samo će prve reprezentacije iz skupina izravno na EP, ali i četiri najbolje druge reprezentacije iz svih deset skupina. Osam skupina broji po četiri reprezentacije, a dvije se sastoje od samo tri ekipe. Sudomaćini Europskog prvenstva, Izrael i Slovenija, također će u kvalifikacije, no sa zajamčenim odlaskom na EP.

Izbornik Stipe Bralić za ovu akciju pozvao je sljedeće igračice: Ivana Dojkić, Matea Tadić, Ana Petrak, Carmen Miloglav, Nika Lokica, Anđela Marić, Mia Mašić, Iva Slonjšak, Klaudia Periša, Ana-Marija Begić, Dorja Iva Žaja, Andrijana Cvitković, Nina Dedić i Patricia Bura. U odnosu na prošlo Europsko prvenstvo, nema Karle Erjavec, Ivane Tikvić, Nine Premasunac i Lee Miletić – objavio je Večernji list.

Prvu od dvije utakmice u ovom ciklusu Hrvatska igra u četvrtak 11. studenoga u Bugarskoj. Prvu domaću utakmicu igra u nedjelju 14. studenoga protiv reprezentacije Srbije. Taj susret igra se u Zaboku s početkom u 18 sati (prijenos na Sportklubu).

Podsjetimo da je Srbija aktualni prvak Europe. Ljetos je u finalu pobijedila favoriziranu Francusku 63:54.

VEČERNJI LIST/ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Najveći dio kvalifikacijskog tereta trebale bi ponijeti Begić, Dojkić i Slonjšak/fiba.basketball