Borba za Premijer ligu: Zadar – Zadar Plus 58:65

U Zadru se se na Višnjiku sastale dvije zadarske ženske košarkaške ekipe koje se u Ligi za prvaka Prve ženske lige Hrvatske istodobno bore i za ulazak u najkvalitetnije žensko košarkaško društvo u Hrvatskoj, u Premijer žensku ligu Hrvatske. Tim je ovaj susret još više dobio na pozornosti – ne samo što je gradski derbi nego puno više od toga – vadi se viza za najbolju ligu u Hrvatskoj i svaka je pobjeda važna na tom putu.

Ova utakmica privukla je stoga veliku pozornost publike i medija. Opravdala je očekivanja svih jer se igrala pred gotovo popunjenim tribinama. Otvorena utakmica u kojoj su se u vodstvu smjenjivale i jedna i druga ekipa te ih je, kako kažu u ŽKK Zadru, “nedostatak koncentracije u bitnim trenucima utakmice doveo do poraza.”

Zadar – Zadar Plus 58:65 (18:10, 13:22, 11:14, 16:19)

  • Pohvale upućujemo i našim suparnicama koje su ovu borbenu i neizvjesnu utakmicu odlučile u svoju korist. Poraz s tolikom razlikom (-7 op.a.) možemo nadoknaditi u uzvratu uz, naravno, pozitivne rezultate u drugim utakmicama. Prva je na redu već u nedjelju, a do tada dobrim treninzima ćemo vratiti pobjednički mentalitet – kažu u ŽKK Zadar.
  • Nije počelo kako smo se dogovorili, ali ulaskom u drugu četvrtinu to je bila potpuno druga utakmica. Moramo spomenuti da se utakmica ne pobjeđuje napadom, a to su naše cure jučer i dokazale agresivnom i pametnom obranom na koju ekipa Zadra nije pronašla rješenje – komentar je Zadra Plus.

Podsjetimo da je u 1, kolu Lige za prvaka Folka Borovje pobijedila Orku. U drugom kolu se sastaju: Orka – Zadar Plus i Folka Borovje – Zadar.

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Zadar Plus za 7 poena bio je bolji od Zadra /Snimio: Alen Vojvodić