Boran Grgin: Svakog poštujemo, nikog se ne bojimo

Boran Grgin, trener Splita, prošle je sezone protiv Medveščaka igrao za prvaka Hrvatske. Od te ekipe više nema na raspolaganju Silov, Puljić i Tomičić koje su iz Splita prešle u Šibenik. Perić ovu sezonu igra u Italiji, nema Ivančević…  U subotu na Gripama Split očekuje novajlije u ligi – riječke prvoligašice iz FSV-a i evo kako najavljuje taj susret:

– S obzirom na toliko bitnih igračica koje klub nije uspio zadržati u odnosu na prošlu sezonu, u prvom kolu, kao uostalom i cijelu sezonu, ne želim stavljati nikakav rezultatski pritisak na svoje igračice. Cure dobro rade,  nekoliko pripremnih utakmica smo odlično odigrali, iznad svih  očekivanja, tako da jedino želim da izgledamo homogeno na terenu  i damo sve od sebe. Ekipa FSV-a se ozbiljno pojačala,  doveli su i odličnu Amerikanku na poziciji centra tako da su sigurno papirnati favorit, ali kažem – respektiramo svakoga, ne bojimo se nikoga.

– Tko je po vama favorit ovogodišnjeg izdanja Prve ženske lige?

– Kao favorite Prve ženske lige vidim Ragusu i Šibenik, koji se pojačao igračicama koje iznimno cijenim (Tomičić, Silov,  Puljić, Cigić), ali i  ŽKK Zagreb koji je već lani imao jak i širok roster – rekao nam je trener ŽKK Split Boran Grgin.

Tihomir Begić

Foto: Boran Grgin u novu sezonu s podmlađenom ekipom /arhivŽK