Boran Grgin dobitnik naše nagrade za medijsku suradnju

Kako smo i obećali  da će naš portal na kraju sezone dodijeliti posebno priznanje onom treneru koji bude najbolje medijski surađivao, ali isto tako uručiti i kaktus za one koji ne razumiju što znači kontakt s medijima u kontekstu popularizacije i afirmacije hrvatske ženske košarke, a na kraju krajeva i njihove osobne – to smo djelomično i uradili.  Nećemo nikome dodijeliti kaktus. Mada ima zaslužnih i za to. Ove sezone nagradu za najbolju medijsku suradnju je bez ikakve dvojbe zaslužio trener Ženskog košarkaškog kluba Split Boran Grgin. I onda kad je njegova ekipa dobivala, ali i onda kada je gubila, uvijek je bio na dispoziciji da pojasni javnosti zašto je njegova ekipa dobila ili izgubila, što je bilo pogrešno u igri, što treba ispraviti, što očekuje od utakmica koje dolaze i sve one pojedinosti koje se ne mogu “pročitati” iz statistike. Znao je otvoreno pohvaliti svoje igračice za dobru igru i na taj im način dati motive za još više i bolje.

Prva naša nagradaI svi u sustavu natjecanja pod ingerencijomm HKS-a na određeni su način javne osobe i logično je, ali i profesionalno, da upravo stoga putem medija komuniciraju s javnosti. Za svoje dobro i za dobro sportskog kolektiva u kojemu su. Nema ništa gore od toga da je netko javna osoba i da istodobno nije dostupan medijima. Boranu još jednom čestitamo, a kad smo ga informirali da je dobitnik nagrade, spreman kao i uvijek, prokomentirao je:

“Ovim putem bih se želio zahvaliti Vašem portalu na nagradi, ali stvarno mislim da nisam učinio ništa posebno ni neuobičajeno. Naime, i tako jako malo medija prati i piše o ženskoj košarci tako da smatram da nam je svima obveza da bar nekim komentarom ili izjavom prije i/ili poslije utakmice damo svoj doprinos popularizaciji ovog sporta u Hrvatskoj. Od toga svi možemo imati samo koristi i zato se nadam da će www.zenska-košarka.com i dalje nastaviti sa praćenjem svih ženskih liga kao i učinke naših igračica u inozemstvu”.

Foto: Trener Grgin sa svojom ekipom