Bologna igrala odlično u polufinalu Kupa Italije, ali Schio je bio bolji

U Segafredo Areni u Bologni igran je Final Eight Kupa Italije u kojem su sudjelovale ekipe naših  reprezentativki Nine Premasunac i Ana-Marije Begić. Empoli Nine Premasunac igrao je u četvrtfinalu protiv Passalacqua Raguse i izgubio 90:80 te se oprostio od Kupa. Virtus Segafredo Bologna Ana-Marije Begić stigao je do polufinala gdje se susreo s aktualnim pobjednicama Kupa Italije, ekipom Famila Wuber Schio, od kojih je i eliminiran 73:69. Bologna je odigrala odličnu utakmicu, ali unatoč domaćem parketu, Schio sa svjetskim veličinama kakve su Sotana, Harmon i Gruda pobijedio je tijesno ali zasluženo. U finalu su pobijedili Umana Reyer Veneciju 69:55 i opet osvojili Kup Italije. Francuskinja Sandrine Gruda je MVP Final Eighta Kupa Italije.

ČETVRTFINALE: Passalacqua Ragusa – USE Scotti Rosa Empoli 90:80 (Empoli je također odigrao vrlo dobru utakmicu, ali je Ragusa s raspoloženom Izabelom Harison, koja je postigla 31 koš, zasluženo pobijedio. Nina Premasunac igrala je 28.19 minuta (4sk, 4as, 6il, 2ol, val.4) i postigla 7 poena (2P 3-5, 3P 0-2, SB 1-4)

POLUFINALE: Segafredo Bologna – Famila Wuber Schio 69:73 (Britanka Jillian Christina Harmon bila je iznimno raspoložena i sa double-doubleom – 17 poena i 10 skokova – bila prvo ime utakmice. Ana-Marija Begić, koja je najčešće vodila duele sa Sandrinom Gruda, igrala je gotovo cijelu utakmicu (38.14 minuta – 7sk, 2as, 1il, 1ol, val. 10) i postigla 7 poena (2P 2-6, 3P 1-1). Valeria Battisodo i ona bile su s najvišom valorizacijom u redovima Segafredo Bologne.

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Ana-Marija Begić i D’Alie upokušavaju zaustaviti Harison/lbfitaly