Blažević i Cvitković krenule pobjednički

Dok za većinu naših košarkašica još traju pripreme za predstojeću sezonu neke su već odigrale prve  utakmice u nacionalnim prvenstvima. Ovoga vikenda odigrano je prvo  kolo prvenstva Njemačke u kojemu su za svoje klubove nastupile i dvije naše košarkašice te drugo kolo u prvenstvu Belgije gdje je svoj prvi nastup za Mechelen Kangoeroes upisala Tea Milardović.

NJEMAČKA

Ekipa Flippo Baskets BG 74 Ivane Blažević u prvom kolu svladala  je SNP BasCats USC Heidelberg rezultatom 64:58. Ivana je na terenu provela 23 minute te za to vrijeme postigla je  11 poena, (2P 4-7, 3P 0-1. SB 3-5), imala je 5 skokova, dvije osvojene i pet izgubljenih lopti uz ukupnu  valorizaciju 7

Andrijana Cvitković odigrala je vrlo dobru  utakmicu u uvjerljivoj  pobjedi svog Rutronik Stars Kelterna nad  ekipom Saarlouis Royals 86:38. Hrvatska reprezentativka na terenu je provela 15 minuta i  zabilježila je  učinak  od 11 poena (2P 5-6,SB 1-1) , 5 skokova , dvije izgubljene lopte,  i jedne blokade, te ukupnu valorizaciju 14.

Nakon prvoga kola Rutronik Stars Keltern zauzeo je čelo tabele dok se Flippo Baskets BG 74 nalazi na petoj poziciji .

BELGIJA 

Nakon što je u prvom kolu uvjerljivo slavila  protiv  VOO Basket Pepinstera (60:91), ekipa Mechelen Kangoeroesa uvjerljiva je bila i u drugom kolu prvenstva Belgije gdje su slavili protiv Kortrijka rezultatom 80:47. Prvi nastup za  svoju novu ekipu upisala je i naša reprezentativka Tea Milardović (exBuzov)  koja je na terenu provela nešto više od 12 minuta te upisala 2 poena (2P 1-5) i 6 skokova  uz po jednu osvojenu, izgubljenu loptu i blokadu na susretu. Njezin klub je trenutno na drugoj poziciji sa dvije pobjede iz dva kola koliko ima i vodeći Castors Braine.

Krešimir Dabić

Foto: Andrijana Cvitković odlično startala sKelternom