Bez ozlijeđene Nine Premasunac danas protiv Izraelki

U drugu utakmicu kvalifikacija za Eurobasket 2015., što je reprezentacija Hrvatske igra večeras u 19 sati u slavonskobrodskoj sportskoj dvorani Vijuš uz izravan TV prijenos na SportKlubu, nažalost ulazimo bez Nine Premasunac koja je na treningu ozlijedila koljeno. O kakvoj se ozljedi radi pokazat će magnetska rezonanca, ali je u svakom slučaju njezin izostanak hendikep jer se radi o pouzdanoj košarkašici koja uvijek korektno odradi svoju minutažu i ponese svoj dio tereta.

– Premasunac je u reprezentaciju unijela svježinu i agresivnost, ali nam dosta znači za sveukupnu atmosferu, ona je naš “dobri duh” – kaže izbornik Braslav Turić. Kritički se osvrćući na prvu utakmicu u Bugarskoj, koju je Hrvatska pobjednički apsolvirala, trener Turić posebno naglašava tamošnju dobru unutarnju igru u kojoj su tri naša centra (Režan, Ivanković, Slišković, op.a.) imale dvoznamenkastu realizaciju što je dobro jer se malo koja reprezentacija može pohvaliti sa tako kvalitetnom centarskom linijom kao što ju ima Hrvatska.

– Izraelke su još agresivnije i još bolje trče u kontru nego Bugarke – nastavlja Turić. Igraju jako agresivno po cijelom terenu i morat ćemo naći model kako napadati na takvu obranu. Inače, one su najjače na vanjskim pozicijama. Najvažnija im je igračica Cohen, koja vodi igru, a tu su još Diamant i Epstein. Oko njih se sve vrti i od njih uglavnom ovisi igra Izraela. Najvažnije će biti anulirati njihovu agresivnost, morat ćemo dobro trčati i brzo se vraćati u obranu. Nadam se da ćemo nametnuti naš ritam i sve završiti u svoju korist – pojasnio je izbornik Turić.

U večerašnjoj utakmici izvan ekipe ostat će ozlijeđena Nina Premasunac i Karmen Miloglav, a među dvanaest upadaju Lana Pačkovski i Ana-Marija Begić. Utakmica protiv Izraelki veoma je važna za našu reprezentaciju jer bi nas pobjeda jako približila odlasku na Europsko prvenstvo 2015. u Mađarskoj i Rumunjskoj. Nadajmo se i vjerujmo da će ju Hrvatska i ostvariti.

Foto: Nina Premasunac (14) zbog ozljede, nažalost,  neće nastupiti protiv Izraela /zkkmedvescak.com