Beograd: Teško podnošljiv poraz od Medveščaka

Prvi srpski portal o ženskoj košarci objavio je danas da je Radivoj Korać “žestoko oštećen” u sinošnjoj prvoj četvrtfinalnoj utakmici u Šumici protiv Medveščaka. No, da ne bismo mi prepričavali, pročitajte ovdje objavljeni članak.

Kad se sve pogleda u miru i analizira, jasno je da je Iva Borović postigla regularan koš jer je loptu uputila prema košu prije nego li je označen kraj utakmice. Sirena, kojom se označava kraj utakmice, a što se lijepo može čuti i na snimku, oglašava se upravo u trenutku kad lopta prolazi kroz mrežicu i pravila su apsolutno jasna i nisu ni u jednom dijelu povrijeđena. Na pobjedu Medveščaka u Šumici ne može se staviti nikakva zamjerka niti mrlja, a službeni predstavnici Koraća nisu je ni stavili, jer je ostvarena u fair i sportskoj borbi. To što je sreća u posljednjim sekundama pomazila Zagrepčanke spada u neke druge sfere, a činjenica govore kako je Medveščak najvećim dijelom utakmice u Beogradu bio u vodstvu, čak i 12 koševa prednosti 50:38 (sredinom treće četvrtine).

U srijedu 25. veljače u 18.30 sati u Zagrebu je uzvratni susret i još jedna prilika i jednima i drugima. Medveščaku da pobijedi i izbaci aktualne prvakinje Jadranske lige sa Final Foura ili pak Radivoju Koraću da se revanšira za poraz u Beogradu i potom odigra još jednu, ovog puta odlučujuću i eliminacijsku utakmicu u beogradskoj Šumici.

Foto: ŽKK Medveščak Zagreb zasluženo je i regularno pobijedio u Beogradu / zenska-kosarka.com