Belgijanke rasturile juniorsku Hrvatsku, danas protiv Italije za sedmo mjesto

Odigrali smo očajno protiv Belgije. Nedopustivo loše. Je li to posljedica poraza od Rusije? Ne bismo rekli jer Rusija je odlična ekipa koja će s Francuskinjama odlučiti o juniorskim prvakinjama Europe. Bolje su i to treba priznati i to mnogo bolje. I nismo loše odigrali protiv njih. Ali kako onda s Belgijom ostati za 40 minuta na samo 26 koševa!?

Belgija – Hrvatska 60:26 (11:7, 9:4, 26:9, 14:6)

  • BelgijaUittenhove 4, Allemand 11, Verelst 14, Devliegher 2, Breughe 4, Nauwelaers 3, Maesschalck 4, Bastiaenssen 7, Mense 1, Linskens 4, Mpoyi 5, Geldof 1. Trener: Arvid Diels
  • HrvatskaRački 3, Goleš 0, Slonjšak 2, Božić 2, Ilić 2, Miličević 0, Periša -, Stojsavljević 2, Marić 5, Kelava 4, Šolić 0, Bura 6. Trener: Goran Šućurović

Najgora stvar u ovakvim utakmicama jest kad te protivnik ponizi. A Belgija nam je, nakon još goreg rezultata na startu protiv Španjolske, to uradila i dopustila nam samo 26 koševa za 40 minuta(!!!). Nije sramota izgubiti od boljeg, ali i kad se gubi treba to što dostojanstvenije. I ovaj rezultat jest potvrda da se sreća narugala našim juniorkama. Prvo im se osmijehnula u odlučujućim utakmicama i sa samo dvije pobjede dovela ih u četvrtfinale. Onda im se narugala i poručila kako ova Hrvatska ipak nije zrela za europski vrh. Kako joj nedostaje puno toga. A i u utakmici s Belgijom se to pokazalo. Nigdje nas nije bilo. Belgija nas je nadskakala, posebno u napadu, bolje su asistirale dok naše juniorke nisu imale niti jednu asistenciju (!!!) u tijeku cijele utakmice. Zaboravile su da je košarka kolektivni sport, a ne nikakvo soliranje, izgubile su 25 lopti (Belgija samo 13), ukrale su loptu samo sedam puta (Belgijanke 15 puta). Ukupan šut je bio katastrofalan u pravom smislu te riječi – samo 17,6 posto u odnosu 35,4 posto belgijskog. Ni u jednoj četvrtini nismo uspjeli postići dvoznamenkast broj koševa i ništa nismo mogli ni očekivati osim ponižavajućeg rezultata. To je tako, a zašto je to tako pokazat će analize ako uopće ima smisla analizirati.

Danas Hrvatska igra protiv Italije za sedmo mjesto i još uvijek imaju šansu ponoviti uspjeh naraštaja juniorki ’94. iz Bukurešta 2012. godine kada su upravo u utakmici za sedmo mjesto protiv Italije (koje li slučajnosti) pobijedile i osvojile sedmo mjesto. Utakmica je na rasporedu u 18.30 sati i nakon ovog debakla protiv Belgije, ipak je teško očekivati dobre vijesti iz Matosinhosa sa posljednje utakmice koju ova reprezentacija igra u Portugalu na europskom prvenstvu. Voljeli bismo da se prevarimo.

Foto: Što se dogodilo našim juniorkama pa su odigrale slabo protiv Belgije? / fibaeurope.com