Begić sa srebrom i broncom završila sezonu u Poljskoj

Hrvatska reprezentativka Ana-Marija Begić u Hrvatsku se, nakon ovosezonskih nastupa za poljsku Arku Gdyniju, vraća sa srebrenom i brončanom medaljom. Arka nije obranila naslov prvakinja  iz prošle godine jer se za njega sada bore Polkowice i Lublin, ali je igrala značajnu ulogu i u Kupu Poljske i u prvenstvu Poljske, a posebno iskustvo stekli su nastupima protiv najjačih europskih ekipa u EuroLigi (ruski Dynamo Kursk, mađarski Sopron Basket koji je prvak Europe, turski Galatasaray i Fenerbahce, talijanska Beretta Famila Schio, francuski Basket Landes i španjolska Girona). Statistički podaci govore da je Begić u EuroLigi odigrala svih 14 utakmica, da joj je prosječna minutaža bila 19.4 minute i da je za to vrijeme postizala 6.4 poena, 4.1 skok i 1.4 asistenciju.

Ana-Marija Begić i dvoboju sa Satou Sabally na euroligaškoj utakmici u Istanbulu protiv Fenerbahcea/ fiba.com

Srebrenu medalju Begić je osvojila u Kupu Poljske (Suzuki Puchar Polski) u kojem su u finalu poraženi od Polkowica, a brončanu medalju Arka je osvojila sinoć u Gorzowu pobijedivši u doigravanju istoimenu ekipu 69:63. U prvoj utakmici u Gdyniji Arka je pobijedila 83:55. U ligaškom dijelu prvenstva Arka je osvojila treće mjesto, a sada ga i u Final Eightu potvrdila i osvojila brončanu medalju prvenstva Poljske (Energa Basket Liga Kobiet).

  • Gorzow – Arka Gdynia 63:69 (16:8, 11:21, 21:22, 15:18)
  • Ana-Marija Begić (Arka) – 17.36 min.(4sk, val,12) – 11p (2P 4-5, 3P 1-1, SB 0-2), šut 83.3%

Posebno iskustvo Begić je u svom ovosezonskom poljskom klubu Arka Gdynia stekla igrajući po prvi put najelitnije europsko klupsko natjecanje – EuroLigu. Mada bez većih rezultata, iskustvo je neprocjenjivo jer se najčešće i u prvenstvu i u EuroLigi pod koševima “hrvala” s ponajboljim europskim i američkim košarkašicama. Vrijeme će pokazati što će to iskustvo značiti u njenoj budućoj karijeri.

Ana-Marija Begić na jednoj od utakmica protiv Polkowica/energa basket

ŽENSKA KOŠARKA /Boris Kosač

Foto: Ekipa Arke sa brončanom prvenstvenom medaljom je okončala sezonu 2021/2022