Basketludilo u Livnu s više od 350 djevojčica

Još jedan veliki projekt ŽKK Livna, Basketludilo, nakon 12 sati igranja utakmica u 3 livanjske dvorane je uspješno završen. Više do 350 djevojčica, trenera i volontera sudjelovalo je na ovom košarkaškom spektaklu koji za cilj ima promociju ženske košarke. 16 različitih ekipa iz Bosne i Hercegovine te Hrvatske se natjecalo za titulu najbolje ekipe do 14 godina starosti. Pobjedila je ekipa Trebinje 03 koja je u svojom redovim imala i najbolju igračicu turnira te najbolju strijelkinju finalne utakmice, Anu Milanović.

Turnir je, rano ujutro, svečano otvorio ministar ZPKiS, gospodin Petar Galić koji je izjavio da mu je izuzetna čast na jednom mjesto vidjeti ovako velik broj mladih osoba iz dvije države te da se nada da će tradicija jednog ovakvog događaja potrajati još dugi niz godina.

Kao što smo već rekli, prvo mjesto osvojila je ekipa Trebinje 03 svladavši u finalu ŽKK Tomislav. Treće mjesto osvojila je ekipa Folka Borovje iz Zagreba dok su četvrte bile cure iz Podravca Virje.

Posebna zahvala odlazi onima koji su omogućili da sve ovo bude ostvareno a to su naši volonteri i sponozori. Volonterski angažman od 7.30 ujutro pa do 8 sati navečer neprocjenjive je važnosti te pravi pokazatelj ljubavi prema klubu koji je stekao ugled i ime posljednjih 5 godina na području BiH i Hrvatske.

Vrtlarija Šarić, Li-Pharma, Li-Pek, Brina d.o.o. Eko sir Puđa su sponzori ovog događaja.

Foto: Veliki interes publike u Livnu za Basketludilo