Arka Ana-Marije Begić izgubila finale poljskog kupa od Polkowica

Prošlog je vikenda u Poljskoj igrana završnica Kupa (SuzukiPucharPolski). Mjesto odigravanja bio je grad Bydgoszcz. U finalu su igrali Polkowicw i Arka Gdynia čije boje brani naša reprezentativka Ana-Marija Begić. Prethodno su Polkowice u polufinalu pobijedile Lublin 79:74, a Arka domaćina Bydgoszcz 81:65.

U polufinalnoj utakmici protiv Bydgoszcza za 20 minuta igre Begić je postigla 6 poena, imala 8 skokova, 1 asistenciju, 1 blokadu i valorizaciju 10, a u finalnoj utakmici, u kojoj je igrala 17 minuta, postigla je 4 poena, 1 skok, 1 asistenciju i valorizaciju -1. Nije imala šuterski dan (1-6 ili 16,7 posto šuta). Ovo joj je drugo finale Poljske. Prvo je igrala u dresu Energa Toruna i u finalu su tada (2015. godine) izgubili od Wisle CanPack iz Krakowa. Drugo finale i drugo srebro.

Ekipa Arka Gdynie morala se zadovoljiti srebrenom medaljom u Kupu Poljske/ Snimio:arkagdynia

Arki Gdynia predstoji  u srijedu (2.2.2022.) posljednja utakmica u sklopu EuroLige protiv španjolske Uni Girone na domaćem parketu i potom okretanje domaćem prvenstvu i obrani naslova prvakinja što će ići vrlo teško. Kad se tome doda činjenica da su se znatno pojačali Polkowice, Lublin i Sleza Wroclaw, obrana naslova bit će još teža.

ŽENSKA KOŠARKA/Boris Kosač

Foto: Ana-Marija Begić u finalu poljskog kupa – srebro oko vrata/arkagdynia