Antonija Sandrić iz Francuske u Tursku

Hrvatska seniorska reprezentativka Antonija Sandrić (181-88) sljedeće će sezone igrati s Lucom Ivanković, svojom dugogodišnjom suigračicom iz Šibenika i hrvatske reprezentacije. Naime, turski prvoligaški klub Canik Belediyesi Samsun (KBSL), za koji je Ivanković potpisala u srpnju, potpisao je ugovor i s Antonijom Sandrić. Tako će ovaj klub u sljedećoj sezoni igrati na “hrvatski pogon”.

Posljednje tri sezone Sandrić (ex. Mišura) je igrala u prvoj ligi Francuske za Toulouse. U 26 utakmica prošle sezone prosječno je po utakmici postizala 9.6 koševa, imala dva skoka te 1.2 asistenciju. Među ostalim postignućima Sandrić je 2014. godine sa Toulouseom došla do Final Foura francuskog kupa.

Antonija Sandrić je standardna košarkašica seniorske Hrvatske, a prije toga je prošla sve mlađe dobne reprezentativne uzraste. Profesionalno je košarku igrala u Šibeniku i u Vidicima u kojima je i poniknula.

Foto: Antonija Sandrić u reprezentativnom dresu na kvalifikacijskoj utakmici Hrvatrska – Nizozemska u Osijeku /fibaeurope.com