Antonija Jurić iz Novog Zagreba prešla u Rockwool Pulu

Ivan Đukić je čovjek oko kojeg se sve vrti u pulskoj ženskoj košarci. A kako su oni iskoristili ovu zimsku stanku razgovarali smo pred početak drugog dijela sezone.

– Na početku bih svima zaželio sretnu i uspješnu Novu godinu, igračicama puno sportskih uspjeha i što manje povreda, a onima koji vode klubove želim što manje problema, naročito financijskih.

  • Je li se Rockwool Pula pojačala za nastavak sezone?

– Kad je u pitanju nastavak sezone, u klubu smo procijenili da nakon prvog dijela sezone moramo proširiti roster pa smo dogovorili dolazak Antonije Jurić, igračice Novog Zagreba da nam pomogne u ostvarivanju nekih klupskih ciljeva, a to su ulazak među četiri ekipe koje će igrati play off i u kupu dogurati što je dalje moguće. Tonku tu vidim kao igračicu koja će nam svojim znanjem i iskustvom pomoći da budemo bolji pogotovo u obrambenim zadacima što ona izuzetno dobro obavlja, a i napad joj nije ništa lošiji. Pošto se radi o curi koja ima i ostale ljudske kvalitete, mislim da nam je ona pravi izbor.

  • Kako bi se, prema Vašem mišljenju mogao odvijati drugi dio sezone?

– U nastavku sezone, što se tiče ostalih ekipa, Medveščak smatram najozbiljnijim kandidatom za obranu prvog mjesta, pogotovo kad im se vrati moja Nina. “Djevojke iz Grada”, kako ih zove moj kolega Kitin, su ozbiljan kandidat za finale, a to isto bi mogao izboriti i Kvarner koji se pojačao za nastavak i kad im se vrati Alma Kovačević bit će svima neugodan protivnik. Pulu, Zadar i Trešnjevku vidim kao kandidate za ulazak među prve četiri ekipe, a još bi i Split mogao nešto napraviti ako ne bude imao loših trenutaka kao što ih je imao u završnici prvog dijela prvenstva.

  • A donji dio ljestvice?

– Što se tiče opstanka mišljenja sam da je tu sve riješeno i da će Croatia 2006 zadržati poziciju mirnog opstanka, a za ekipu Gospića mislim da nema šanse izbjeći posljednje mjesto na tablici jer su ekipe Novog Zagreba i Šibenika, osim što imaju i bodovnu prednost, kvalitetnije od Gospičanki.

Foto: Antonija Jurić pojačava redove Rockwool Pule/ S.Spretnjak