Antonija Chiabov: Ozljede su nas spriječile da postignemo bolji rezultat na EP-u

Šibenčanka Antonija Chiabov bez ikakve je dvojbe uz Inju Butinu naša najzaslužnija juniorka koja je svojom odličnom igrom u presudnim utakmicama osigurala Hrvatskoj U18 da i dogodine nastupa u elitnom europskom društvu kako često na ovom portalu nazivamo europsku A Diviziju. Bio je to povod da s Antonijom napravimo malu retrospektivu nastupa u ravnoj Slavoniji na nedavno završenom europskom prvenstvu za juniorke u Vinkovcima i Vukovaru, ali i odamo joj svojevrsno priznanje za igre koje je tamo pružila i za to što je bila najbolja kad je najviše trebalo. Unatoč ozljedi. Stisnula je zube i odradila posao do kraja.

– Kako si Antonija? Igrala si ozljeđena nekoliko zadnjih utakmica? O čemu se radilo i kakvo je sada zdravstveno stanje?

– Ja sam dobro. Zadnjih nekoliko utakmica imala sam problema sa lijevim stopalom. Čak sam u Vinkovcima otišla na snimanje da vidimo je li došlo do loma, ali srećom nije. Ligamenti noge su mi bili preforsirani pa mi je samo odmor bio potreban. Sada se pomalo sve smiruje.

– Uspjeli ste sačuvati Hrvatskoj status člana A Divizije?

– Da uspjeli smo održati Hrvatsku u Diviziji A i jako mi je drago zbog toga.

– Jesi li zadovoljna svojim nastupima i rezultatima Hrvatske?

– Što se mene tiče bilo je dosta loših utakmica, ali i dobrih. Ekipno smo morali dobiti neke utakmice koje nismo i za to mi je žao.

– Bila si članica i prethodne juniorske reprezentacije gdje si se “kalila” i spremala za ovakve odlučne dvoboje? Kakva je razlika između one generacije s kojom si u Kozaniju bila viceprvakinja Europe, kao i Inja Bitina, i ove?

– Prije tri godine Inja i ja smo osvojile srebro na europskom prvenstvu s potpuno drugom generacijom od naše. Bile smo među curama koje se drže za najbolju hrvatsku generaciju ikada i to su opravdale te godine. Za našu generaciju kažu da smo najgora s čim se ja ni malo ne slažem. Imamo skroz dobru ekipu, samo nam je žao što smo ove godine imali toliko zdravstvenih problema.

– Koji su ti reprezentativni uspjesi ostali u sjećanju, a koji klupski?

– U sjećanju mi je definitivno srebro iz Grčke i srebro sa turnira u Slovenj Gradecu sa U14 reprezentacijom Hrvatske. Klupski uspjesi su srebro i bronca u mlađe kadetskom uzrastu, te srebro u Kupu sa seniorkama Jollyja JBS.

– Upisala si strojarstvo u Zagrebu? Nagađa se po Zagrebu za koji ćeš klub uz studiranje i igrati? Hoćeš li nam otkriti za koji?

– Da upisala sam strojarstvo u Zagrebu. Košarkom ću se i dalje baviti, a igrat ću za Croatiju prvu godinu fakulteta jer je moj fakultet dosta zahtjevan i posvetit ću se njemu.

– Jolly JBS? Što za tebe znači to ime i taj klub?

– Zahvalna sam Jollyju JBS-u za sve godine provedene u klubu. Bili su jako korektni prema meni. To je klub za kojeg svi u košarci znaju i kojeg svi respektiraju.

– Što ti misliš o hrvatskoj ženskoj košarci i njezinu statusu?

– Smatram da se ženska košarka uzdiže u odnosu na prošle godine, ali to još uvijek nije to što bi moglo i trebalo biti.

– Kakvi su ti planovi sportski i životni?

– Životni plan mi je trenutno završiti fakultet koji sam htjela oduvijek upisati. Pokušat ću se paralelno baviti košarkom dokle god to bude moguće jer kao što sam već rekla, fakultet je zahtjevan. Sportski cilj mi je zaigrati u Europi kad završim fakultet.

Ne dvojimo da će Antonija uspjeti u svojim planovima. Želimo joj njihovo ostvarenje, a u postizanju i ostvarenju ciljeva puno će joj pomoći njezina upornost, odlučnost i odgovornost kojima je zračila i na europskom prvenstvu za jiniorke ove godine u Slavoniji.

Foto: Antonija Chiabov ima zavidan reprezentativni status i kao kadetkinja i kao juniorka. Ove godine bila je uz Inju Butinu ključna igračica juniorske Hrvatske / Snimio: Fiba Europe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime