Anja Majstorović: Želimo naslov u našoj dvorani

Večeras nas u SD Peščenica (17.30) očekuje treća utakmica finala doigravanja za košarkašice između Medveščaka i Trešnjevke 2009. Domaći Medveščak na korak je od četvrtog uzastopnog naslova jer vodi 2:0 u pobjedama, a drugu utakmicu koja je odigrana u subotu navečer u Trnskom obilježila je Anja Majstorović koja je s 24 poena predvodila ekipu Braslava Turića.

– Atmosfera u Trnskom me doista ponijela. Iskreno odlično sam se osjećala i nisam razmišljala o koševima. Za moju statistiku zaslužna je cijela ekipa. Lijepo ispunjena dvorana i odlična atmosfera u ekipi me nosila, a uz to tata je imao rođendan pa sam svakako željela da dobijemo tu utakmicu kao čestitiku njemu – kaže Anja na početku razgovora i rezimirala prve dvije utakmice:

– U prve dvije utakmice Trešnjevka 2009 nam je jako dobro parirala u prve dvije četvrtine, a onda smo mi u trećoj radile razliku. U prvoj utakmici u našoj dvorani bili smo puno nervozniji nego što je to bilo u drugoj utakmici. Imamo veliku prednost i ne znam što bi se trebalo dogoditi da mi izgubimo tri utakmice i ostanemo bez naslova.

Medveščak u ovim finalnim susretima između ostalih segmenata igre dominira u skoku, prije svega napadačkom?

–  Trener Turić dosta inzistira na kontroli skoka i skoku u napadu. Mi imamo Patriciu Buru koja stvarno dominira pod košem, a tu je Iva Todorić koja uvijek ide na skok – ističe Anja i najavljuje treću utakmicu – Mi moramo igrati na način kako smo igrale prve dvije utakmice. Trešnjevka 2009 se sigurno neće predati jer su to mlade cure koje žele pokušati doći do barem jedne pobjede i one će “gristi” na parketu. Mislim da imamo dužu klupu i uz našu individualnu kvalitetu, te iskustvo vjerujem u treću pobjedu i novi naslov koji želimo proslaviti u svojoj dvorani”.

Anja je od mlađih kadetkinja članica Medveščaka i značajan faktor u svim trefejima kluba s Velesajma, pa smo je upitali kakvi su planovi za novu sezonu bez obzira što ova još nije završila?

– Ugovor s klubom mi istječe ovo ljeto, ali bi htjela da završi ova finalna serija pa ću onda vidjeti. Činjenica je da je došlo do zasićenja jer je liga sve slabija, a uz to puno cura koje su osvajale naslove u Medveščaku otišlo je u inozemstvo, pa mislim da bi i ja voljela poći tim putem.

Krešimir Galić/KSZ

Foto: Anja Majstorović na finalnoj utakmici Kupa protiv Trešnjevke 2009/hj