Anja Majstorović u španjolskom Zamaratu, Mia Mašić u talijanskom Selargiusu

Hrvatska reprezentativka Anja Majstorović (184-SF-94) nastavit će svoju košarkašku karijeru u Španjolskoj. Ona je jednogodišnji ugovor potpisala  sa španjolskim prvoligašem Zamaratom iz Zamore.

Čitavu svoju sportsku karijeru u Hrvatskoj Anja Majstorović je provela u zagrebačkom Medveščaku s kojim je u seniorskom uzrastu osvojila četiri naslova prvakinja Hrvatske i tri kupa Hrvatske. Prošlu je sezonu u dresu aktualnih prvakinja Hrvatske (Medveščaka) odigrala vrlo dobro i svojom igrom skrenula pozornost na sebe. Prosječno je postizala 17.4 koša, imala  5.9 skokova, 2.8 asistencija i 1.6 ukradenih lopti.

Na reprezentativnom planu Majstorović je bila član hrvatskog nacionalnog tima i kao kadetkinja i kao juniorka te je kao kadetkinja 2010. u Grčkoj osvojila srebrenu medalju u A Diviziji a kao juniorka zlatnu europsku medalju u B Diviziji  2011. u Rumunjskoj. Ovog ljeta ju je u seniorsku reprezentaciju pozvala izbornica Anđa Jelavić.

Mia Mašić (180-F-93), koja je prošlu godinu provela u Francuskoj, vraća se u Italiju gdje će igrati za talijansku drugoligašku ekipu San Salvatore Selargius. Mašić je u francuskom  Al Aplemont Le Havre,  prosječno postizalaa 9.9 koševa po utakmici. Masić je u Hrvatskoj igrala u tadašnjem riječkom Pleteru, potom u Šibeniku odakle je prešla u talijansku drugoligašku ekipu Muggia za koju je igrala u sezoni 2014/15. U talijanskoj dugoligaškoj ekipi Energa Virtus Cagliari (sezona 2015/16) Masić je prosječno postizala 14.5 koševa. Mia Mašić je u mlađim uzrasnim kategorijama bila član kadetske hrvatske reprezentacije s kojom je 2009. godine osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu Divizija B, koje je igrano u Tallinnu u Estoniji.

Foto; Anja Majstorović dres Medveščaka zamjenila dresom španjolskog Zamarata / zkk-medvescak.com