Anja Majstorović: Svaki mi je naslov drag i poseban na svoj način

Baš kad se Anja Majstorović ustalila u najboljoj postavi Medveščaka, kad je odigrala niz dobrih utakmica i u Kupu i prvenstvu ove sezone, stigla ju je ozljeda na finalnoj utakmici Kupa Hrvatske “Ružica Meglaj-Rimac” i, nažalost, udaljila za duže vrijeme s parketa. Umjesto da s ekipom proslavi još jednu pobjedu u Kupu, otišla je izravno u operacijsku dvoranu na operaciju šake.

– Šta si Anja točno ozljedila i kako si sada?

– Ozlijedila sam metakarpalnu kost na četvrtom prstu lijeve šake. Sada sam u fazi oporavka, vježbam, idem na terapije i nadam se brzom oporavku.

– Kako si proživljavala te trenutke kada si ekipu morala ostaviti na terenu protiv Kvarnera u finalu Kupa?

– Vrlo teško je bilo. Na putu do bolnice ozlijeda je pala u drugi plan pa sam čak usred pregleda stalno pogledavala na rezultat i nadala se pobjedi cura.

– Dolaze Sveučilišne igre, hoćeš li biti spremna braniti naslov prvakinja što ste ga lani pod stijegom Sveučilišta u Zagrebu kao košarkaška ekipa osvojile u Kopru?

– Nažalost, morat ću propustiti Sveučilišne igre zbog termina operacije. Jako mi je žao jer je prošle godine u Kopru bilo vrlo uzbudljivo.

– Želimo ti brzo ozdravljenje i što prije povratak na parket, a kad bi se on mogao dogoditi?

– Nadam se povratku početkom sljedeće sezone, s obzirom da me za otprilike tri mjeseca čeka još jedna operacija i nakon toga rehabilitacija.

– Ti si autohtoni proizvod Medveščaka. Svi su negdje išli, vraćali se ili dolazili, samo je Anja stalno nosila dres Medveščaka. I u mlađim uzrastima i kao seniorka. Otkada si Medekica?

– Medekica sam postala kao mlađa kadetkinja, s 13 godina.

– Prisjeti se što si sve osvojila sa Medveščakom?

– U mlađim kategorijama osvajale smo na mlađekadetskim, kadetskim i juniorskim prvenstvima Hrvatske zlata dok sa seniorkama imamo osvojena dva prvenstva Hrvatske, dva puta smo osvojile Kup te drugo mjesto u regionalnoj ligi, ove godine u Podgorici.

– Koji ti je naslov najdraži?

– To je kao da mamu pitate koje joj je dijete najdraže. Haha. Svaki naslov je poseban i drag na svoj način.

Anja Majstorović bila je član najbolje petorke kadetske reprezentacije Hrvatske koja je u Grčkoj 2010. bila europski viceprvak (FIBA Europe)
Anja Majstorović bila je član najbolje petorke kadetske reprezentacije Hrvatske koja je u Grčkoj 2010. bila europski viceprvak (FIBA Europe)

– A reprezentacija? Bila si i mlađekadetska, kadetska i juniorska reprezentativka? Sad je na redu seniorski uzrast?

– Igranje za reprezentaciju je velika čast i potvrda kvalitete. Nadam se da će jednog dana poziv stići i na moju adresu.

– Jedan dobar poznavatelj ženske košarke kaže da si polivaletna košarkašica, da možeš igrati svaku poziciju od 1 do 5. Ipak, na kojoj poziciji ti sebe najradije vidiš?

– To mi je veliki kompliment. Iako nisam dosta dugo igrala na bekovskoj poziciji, na njoj se nekako najbolje snalazim.

– Medo je superioran u Hrvatskoj, a i u regiji je druga najbolja ženska košarkaška ekipa. Jesi li zadovoljna tim rezultatima?

– Na početku sezone se nismo nadali tako velikom rezultatu u regionalnoj ligi, ali smo kroz sezonu pokazale svoju kvalitetu i da možemo više od očekivanja.

– Što dalje? Medo će najvjerojatnije i ove sezone s Kvarnerom za naslov prvakinja?

– Pa najvjerojatnije da.

– Hoće li Anja moći zaigrati barem neku utakmicu iz doigravanja za prvakinje Hrvatske? Što su liječnici preporučili?

– Preporuka liječnika je da pauziram do kraja sezone iako bi vrlo rado zaigrala barem još jednu utakmicu u ovoj sezoni.

Eto tako govori Anja Majstorović, košarkašica Medveščaka, aktualnih prvakinja Hrvatske. Košarku je zavoljela od malih nogu jer joj je cijela obitelj vezana za košarku i voli košarku. Kaže da joj se ljubav prema ovom sportu počela buditi onog trena kada je vidjela svoju sestru Laru na terenu što je i nju potaknulo da započne.

– I dan-danas uživam u tome što radim – reče nam na kraju razgovora Anja Majstorović, cura koja će se u dresu Medveščaka vratiti još bolja. Na kojoj god poziciji bude igrala, odigrat će je do kraja požrtvovno i borbeno.

Foto: Anja Majstorović u dvoboju s Leom Miletić na finalnoj utakmici Kupa Medveščak – Kvarner na kojoj se kasnije ozljedila / Snimio: Marin Sušić