Anja Majstorović: Naslov i diploma glavni ciljevi

Košarkašice Medveščaka pripremaju se za novu sezonu u kojoj će tražiti svoj šesti uzastopni naslov. Treneru Braslavu Turiću nakon odlaska iskusnih igračica kao što su Borović, Radoš i Bura, a dolaskom mladih Mrdalj, Skorić i Strize laknulo je povratkom u klub Anje Majtorović (24) koja se nakon sezone provedene u Španjolskoj (Zamarat) vratila u redove Medekica piše portal basketball.hr.

 ”Potpisala sam na godinu dana s eventualnom mogućnosti da u zimskom prijelaznom roku uz dobru ponudu napustim klub. Prije svega cilj mi je ove godine diplomirati na Učiteljskoj akademiji, smjer odgajatelja u vrtiću i igrati u klubu za koji sam vezana od mlađih kadetkinja. Još sam kao vrlo mlada putovala s ekipom na utakmice Eurokupa, a Medveščak mi je košarkaški dao sve. Kada sam se vratila prvo sam se javila njima i pitala trebaju li moju pomoć’‘..kazala nam je Anja koja se osvrnula na sezonu u Španjolskoj ” Meni je tamo zaista bilo super. Osim Salamance i Girone koje su odskakale kvalitetom sve ostalo su bile zanimljive i neizvjesne utakmice. Jedno veliko iskustvo za mene”..dodaje Majstorović koja je u 22 utakmice u prosjeku igrala 16 minuta i pomogla Zamartu u ostanku u društvu najboljih ” Odlučila sam se vratiti i diplomirati, pa onda vidjeti hoću li se nastaviti dalje baviti košarkom profesionalno ili odlučiti raditi.”

Anja se još u travnju vratila u Zagreb i biti će značajno pojačanje Medveščaka u borbi za novi naslov.

”Ekipa je znatno izmjenjena. Kada smo odlazila bilo je nekoliko iskusnijih igračica, a sada smo tu samo Todorić i ja. Znamo kakav su doprinos davale cure koje su napustile klub ovo ljeto, ali ja vjerujem da opet možemo imati ekipu koja će se boriti za sami vrh. Došle su mlade cure i moramo dosta raditi u ovom pripremnom periodu da se što bolje uigramo i pripremimo za sezonu. Raspored na startu nam je dosta težak, a i liga će biti puno neizvjesnija nego proteklih godina. Sada su Split i Pula puno jači i biti će puno zanimljivih utakmica.”

Foto: Anja Majstorović/ Snimio: Marin Sušić