Andrijana Cvitković najbolji centar Juga Serie A2 u Italiji

Centarska košarkašica Umbertida, naša Andrijana Cvitković, prema basketinside.com najbolji je centar skupine Sud druge talijanske lige. Kao takva izabrana je i u najbolju petorku te lige, zajedno s našom Lanom Pačkovski o čemu smo već pisali. Htjeli smo čuti od Andrijane što ona misli o svemu i kako komentira činjenicu da je u najboljoj petorci lige. Javila nam se s puta za Campobasso i evo što je ekskluzivno za ŽK izjavila:

– Velika mi je čast i zadovoljstvo da sam izabrana za najboljeg centra lige. Puno vremena, rada i truda sam uložila u sebe i svoju košarkašku karijeru. Ovo priznanje mi je vjetar u leđa da nastavim dalje s radom.

Iskoristili smo priliku i upitati je kakve su ambicije i šanse Umbertidea da uđe u Prvu ligu?

–  Prvi krug play-offa je već odigran, našu ekipu je dopao drugoplasirani Campobasso kojega smo porazile po treći put ove sezone. Danas u 18:30 sati igramo drugu i odlučujuću utakmicu za prolazak u polufinale. Ambicije kluba su dolazak do finala play-offa i ulazak u 1. ligu. Nakon odigranih 30 kola, smatram da su nam šanse za ulazak u prvu ligu podjednake sa drugim ekipama. Trenutno je sve moguće, uz dobru igru i malo sreće, tko zna, možda bi i PF Umbertide dogodine mogao biti u Serie A1 – prvoj talijanskoj ligi.

Foto: Andrijana Cvitković u akciji /fbac