Andrijana Cvitković mijenja klub, ali ostaje u Španjolskoj!

Hrvatska reprezentativka Andrijana Cvitković (190-F 94)  napustila je redove IDK Euskotrena, ali ostaje u Španjolskoj gdje će sljedeće sezone braniti boje  Lointek Gernike Bizkaie s kojom će također sudjelovati u kvalifikacijama za Eurocup.

Protekle sezone za tim iz San Sebastiana odigrala je 31 ligaški meč u kojem je prosječno bilježila učinak od 8.4 poena, 5.6 skokova i 1.7 asistencija po utakmici.

Karijeru je započela u rodnoj Kraljevici, potom je nakon 5 godina  prešla u ŽKK Riječanku gdje je igrala do završetka osnovne škole. Sa 15 godina otišla je na školovanje u Sjedinjene Američke Države gdje je uz školovanje nastavila igrati košarku sljedećih osam godina. Prve četiri godine igrala je srednjoškolsku košarku za Culver Academy (Indiana), a nakon srednje škole nastavila je igrati kao stipendirana studentica na University of Dayton (Ohio)  s kojim je izborila plasman među 8 najboljih sveučilišnih ekipa u Americi.

Nakon povratka iz Amerike nastavila je svoj profesionalni put igrajući u Mađarskoj (MTK Budapest), Italiji (PF Umbertide), te Njemačkoj (Rutronik Stars Keltern). U Kelternu je provela dvije sezone prije dolaska u Španjolsku te u tom periodu osvojila  jedan naslov prvaka Njemačke, te dva naslova pobjednika kupa te zemlje, a u sezoni 2019/20 igrala je sa Kelternom i EuroCup. U  šest  odigranih susreta u tom natjecanju postizala je 6.8 koševa i imala 4.5 skokova, 0.3 asistencija, 0.7 osvojenih lopti i 0.2 blokada po utakmici.

Andrijana Cvitković: “Vrlo sam se dobro snašla u Španjolskoj ligi protekle sezone, iz tog razloga raduje me da ću i sljedeće sezone nastaviti s igrom u Španjolskoj u jednom novom okruženju. Veselim se novom izazovu i prilici da zaigram u dresu Lointek Gernike“.

Krešimir Dabić/ŽK