Andrea Marić prešla u Trešnjevku i s njom odmah osvojila regionalno kadetsko zlato

EP kadetkinje Hrvatska - Mađarska

Kadetska reprezentativka Hrvatske Andrea Marić više nije košarkašica Novog Zagreba. Odnedavno ju je prigrlila Trešnjevka 2009 i ta im se prinova već na prvom velikom natjecanju pokazala vrlo dobrom. Naime, Andrea Marić je na finalnoj utakmici kadetske završnice Međunarodne regionalne košarkaške lige protiv beogradske Crvene zvezde, koja je prošlog vikenda igrana u Podgorici, bila najefikasnija košarkašica utakmice sa 19 postignutih koševa.

Trener kadetske reprezentacije Hrvatske, inače trener Trešnjevke 2009, Dean Nemec, naknadno ju je prošlog ljeta pozvao u repreznetaciju, koja je bila oskudna igračima na centarskoj poziciji, a Andrea je za taj uzrast imala i ima sve predispozicije upravo na toj poziciji. U Bugarskoj, gdje se ljetos održavalo europsko prvenstvo za kadetkinje, na osam utakmica prosječno je igrala 10.4 minute i za to vrijeme ukupno postigla 23 koša, ili 2,9 po utakmici, što je za mladu igračicu, koja prvi put nastupa na najvećoj europskoj smotri, značajan uspjeh. Inače, Andrea je visoka 193 cm, rođena je 1997. godine i veliki je košarkaški potencijal. Dragulj kojeg treba košarkaški brusiti. Ona dolazi iz Posušja, malog hercegovačkog mjesta s velikom košarkaškom tradicijom, gdje je branila boje tamošnjeg ženskog košarkaškog kluba s kojim je bila prvakinja Herceg Bosne.

Dolazak u Trešnjevku druga je njezina košarkaška stepenica i uz ozbiljan rad i nadoknadu svega propuštenog, može postići veliki napredak i u budućnosti biti važna karika hrvatske ženske košarke. Što joj i želimo, naravno.

Foto: Andrea Marić u dresu Hrvatske prošlog ljeta na europskom kadetskom prvenstvu u Bugarskoj u utakmici protiv Mađarske / fibaeurope.com

2 KOMENTARI

  1. Uz ozbiljan i sustavan rad, a toga ima kod Nemeca, ova mala može daleko dogurati. Bog joj je dao samo takve predispozicije.

  2. U konačnici je ipak najbitnija glava!Znam neke sa predispozicijama crnih pantera,pa ništa.Ili svašta.Nadam se da je kod ove cure sve na svom mjestu.Fakat je nikad nisam gledao.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime