Andrea Marić iz Trešnjevke preselila u Athlete Celje

Hrvatska mlada reprezentativka Andrea Marić (1997, 195 cm) potpisala je petogodišnji ugovor sa slovenskim prvakom ŽKK Athlete Celje.  U svojoj dosadašnjoj karijeru igrala je za matični klub Posušje, Novi Zagreb, a prošle sezone je bila članica Trešnjevke 2009, ali zbog mononukleoze nije u posljednje vrijeme nastupala ni u klupskim ni u reprezentativnim akcijama.

Andrea Marić, košarkašica ŽKK Athlete Celje: “Transfer u Celju za mene je korak naprijed u mojoj karijeri. Dolazim u košarkašku sredinu koja mladima nudi optimalne uvjete za razvoj. Znam da me nakon duge pauze zbog bolesti čeka puno rada i truda da se vratim u optimalno stanje. Vjerujem da s novim suigračicama mogu postići sve ciljeve kluba i da s prilagodbom na novu sredinu neće biti problema, jer većinu novih suigračica znam iz međusobnih utakmica. Velika će mi pomoć biti Ivana Dojkić jer se znamo dugo vremena.”

Damir Grgić, trener ŽKK Athlete Celje: “Nakon odlaska našeg dosadašnjeg centra Eva Lisec, bili smo u potrazi za mladom i perspektivnom košarkašicom za tu poziciju. Oduševljen sam što je Andrea odlučila doći u naš klub. Uvjeren sam da je ona jedna od najperspektivnijih visokih košarkašica u ovom dijelu Europe pred kojom je lijepa i klupska i reprezentativna budućnost.”

Foto: Andrea Marić (bijeli dres) nova je košarkašica slovenskih prvakinja iz Celja / fibaeurope.com