Anđela Katavić karijeru nastavlja u Njemačkoj

Anđela Katavić (178-SG-99) napušta ŽKK Trešnjevku 2009 te će karijeru nastaviti u redovima njemačkog drugoligaša  Rheinland Lions iz Kölna. U sezoni 19/20 odigrala je 16 utakmica u prvenstvu Hrvatske te je prosječno ostvarivala učinak od 16.3 koševa, 4.6 skokova, 3.9 asistencija, 2.2 osvojenih lopti i 0.1 blokada po susretu, dok je u WABA regionalnoj ligi odigrala 13 utakmica u kojima je prosječno postizala 11.1 koševa i imala 4.0 skokova, 2.8 asistencija, 1.2 osvojenih lopti i 0.2 blokade po utakmici. Od strane portala Eurobasket.com uvrštena je u 2nd Team of the Year Prve ženske košarkaške lige Hrvatske za sezonu 19/20.

U Trešnjevku je stigla 2015. godine iz redova ŽKK Splita, i u 5 godina provedenih u ovom zagrebačkom klubu osvojila je 3 juniorska prvenstva Hrvatske, dok je u seniorskoj konkurenciji bila dva puta viceprvak države i igrala dva finala kupa Ružice Meglaj Rimac.

Anđela Katavić prošla je sve mlađe reprezentativne uzraste. Kao kadetkinja igrala je Europsko prvenstvo divizije A u Portugalu 2015. godine. Hrvatska je to natjecanje okončala na 12. mjestu, a Anđela je u 9 odigranih susreta na tom turniru prosječno ostvarivala učinak od 7.9 koševa,2.4 skokova i 0.6 asistencija.

2017. godine sa juniorskom reprezentacijom u Sopronu je igrala Europsko prvenstvo divizije A, i na tom je natjecanju u 7 utakmica ostvarila učinak od 11.7 koševa, 6.6 skokova i 1.9 asistencija, a naša reprezentacija završila je kao deveta.

Također branila je i boje Hrvatske U-20 reprezentacije i to na dva natjecanja. Najprije 2018. godine na Europskom prvenstvu divizije A u Sopronu kada je zabilježila 7 nastupa i imala učinak od 10.4 koševa, 5.7 skokova i 2.1 asistencija, a Hrvatska je zauzela posljednje 16. mjesto. Godinu potom nastupila je i na Europskom prvenstvu divizije B u Republici Kosovo gdje je naša reprezentacija zauzela 6. mjesto, a Anđela je u 6 utakmica prosječno ostvarivala učinak od 15 koševa, 3.2 skokova i 3.2 asistencija po susretu.

Evo što je ekskluzivno za portal Ženska Košarka nakon potpisa za novi klub rekla Anđela Katavić:

  • Sljedeću sezonu ću nakon 5 godina igranja u Trešnjevci, igrati u klubu Rheinland Lions iz Kölna. Nadam se da će sezona proći u najboljem redu. Prije svega najbitnije mi je zdravlje, a ostalo je na meni. Mislim da ću pronaći svoje mjesto i ulogu u novom klubu i da ću im pomoći u ostvarenju naših ciljeva. Pri odabiru klubu za sljedeću sezonu, klub iz Kölna mi se najviše dojmio svojom profesionalnošću i željom za postizanjem dogovora. Mislim da je to odlična sredina za mene u narednoj sezoni.
    Na svemu sam zahvalna svom menadžeru, na njegovom trudu i savjetima, i svojoj obitelji koja mi je uvijek velika podrška. S nestrpljenjem isčekujem odlazak u klub i novu sezonu.

Foto: Anđela Katavić u dresu U-20 reprezentacije Hrvatske (EP divizije B, Kosovo 2019. godine)

Krešimir Dabić