Anđa Jelavić i Damir Mulaomerović specijalni gosti košarkaškog vikenda u Mostaru

Provedbu projekta START with Love, START with Basketball, što ga je omogućilo veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu kao generalni pokrovitelj, Udruženje za sport, edukaciju i rekreaciju START iz Tuzle završava ovog vikenda u sportskoj dvorani Bijeli brijeg u Mostaru.

Specijalni gosti i demonstratori bit će Anđa Jelavić i Damir Mulaomerović, dvoje veoma uspješnih košarkaša čiju su igračku karijeru označili vrhunski rezultati. Spomenut ćemo samo da je Anđa Jelavić višestuki prvak Hrvatske, kapetanica reprezenatcije te sudionica Olimpijskih igara, a Damir Mulaomerović osvajač EuroLige sa Panathenaikosom te također reprezentativac i sudionik Olimpijade, a odnedavno i košarkaški trener.

– U našoj organizaciji okupiti će se djeca iz tri grada (Mostar, Banja Luka i Gračanica) koja će sudjelovati na košarkaškom vikendu 29. i 30. kolovoza (subota i nedjelja) sa početkom u 13.00 sati u sportskoj dvorani Bijeli brijeg u Mostaru. Ovo nije običan košarkaški turnir, već će ova djeca imati priliku da u izmiksanim ekipama (iz svakog grada po nekoliko djevojčica formirat će po jednu ekipu) na dvije košarkaške utakmice i natjecanjima steknu nova prijateljstva, iskustva i košarkaške vještine. Sva ova djeca dolaze iz različitih kulturalnih, religijskih i ekonomskih sredina, te susreti i igranje u novim timovima i sa novim suigračima svakom djetetu razvija osjećaj prijateljstva i tolerancije prema drugim etničkim skupinama stvarajući tako navike suživota, tolerancije, uvažavanja, suradnje i ljubavi. Uz toleranciju, osnovne vrijednosti suvremenog društva su multietničnost i multikulturalnost, i razvijanje tih vrijednosti su upravo cilj našeg projekta rekla nam je Azra Bećirović i sama svojedobno odlična košarkašica a danas u ulozi predsjednice Udruženja za sport, edukaciju i rekreaciju START u čijoj se organizaciji i odvija ovaj specifični košarkaški turnir.

Foto: Anđa Jelavić bit će specijalna gošća i demonstratror na mostarskom turniru