Anđa Jelavić: Propustit ću kvalifikacije za EuroBasket 2015.

Hrvatsku u kvalifikacijama za odlazak na EuroBasket 2015. godine, koje se igra u Mađarskoj i Rumunjskoj, očekuju Bugarska i Izrael u skupini F. Jedna od najboljih hrvatskih košarkašica Anđa Jelavić donijela je odluku da neće iz obiteljskih razloga sudjelovati u njima. Uvjerenja je da Hrvatska može proći kvalifikacijsku skupinu i da je vrlo važno da sudjeluje na europskom prvenstvu.

– Moji planovi za 2014. su jasni. Vrijeme je da postanem majka. Stoga neću nastupiti u kvalifikacijskim utakmicama za europsko prvenstvo, ali ako u budućnosti budem potrebna reprezentaciji, rado ću se odazvati jer mi je uvijek bila čast igrati za nacionalni tim. Nikad nisam odbila poziv za reprezentaciju. HKS mi je puno pomogao kad mi je bilo najteže i ako zaigram nakon poroda, reprezentativni poziv, ako ga dobijem, je nešto na što ću se uvijek odazvati – rekla nam je Jelavić.

EuroBasket 2015., odnosno Europsko prvenstvo, je 35. izdanje kontinentalnog turnira u ženskoj košarci. Održat će se u Mađarskoj, koja će po peti put biti domaćin prvenstva (1950., 1964., 1983. i 1997.) i Rumunjskoj, koja će ga ugostiti po drugi put (1966.).

Foto: Anđa Jelavić u reprezentativnom dresu na OI u Londonu 2012. / fibaeurope.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime