Ana Vojtulek sljedeće sezone u Švicarskoj

Ana Vojtulek (189-C-99) napušta redove dubrovačke Raguse te će sljedeće sezone biti igračica švicarskog prvoligaša Helios Vs Basket. U protekloj sezoni upisala je 16 prvenstvenih nastupa u kojima je prosječno bilježila učinak od 16.5 koševa, 8 skokova, 1.1 asistencija i 0.9 blokada po susretu, a od strane portala Eurobasket.com proglašena je za najbolju igračicu i najboljeg centra Prve hrvatske ženske košarkaške lige.

Pored Raguse na domaćim je parketima nastupala još za ŽKK Plamen Požegu u kojoj je i ponikla, te ŽKK Medveščak u kojem je provela dvije sezone prije dolaska u Dubrovnik. Sa ekipom Medveščaka osvojila je duplu krunu (prvenstvo i Kup) u sezoni 18/19.

Bila je članica svih mlađih reprezentativnih selekcija Hrvatske, a najveći reprezentativni uspjeh ostvarila je na Europskom prvenstvu divizije B u Prištini 2019. godine kada je sa U-20 reprezentacijom naše zemlje zauzela 6. mjesto. Na tom je turniru u 6 nastupa  ostvarivala učinak od  7.2 koševa po utakmici uz  6.7 skokova, 1.0 asistencija i 1.2 oduzete lopte.

Evo što je nakon potpisa za novi klub ekskluzivno za portal Ženska Košarka rekla Ana Vojtulek:

  • “Nakon odigranih 5 sezona u Prvoj ženskoj košarkaškoj ligi došao je trenutak da napravim iskorak u svojoj košarkaškoj karijeri.Ovim putem bih se zahvalila treneru Englmanu koji me je uspio nagovoriti da iz rukometa dođem na košarkaški trening i zavolim košarku.Veliko hvala i treneru Turiću koji uložio 3 godine rada za moj napredak. Zahvaljujem se svojoj obitelji, a posebno roditeljima koji su vjerovali u mene, i kad je bilo najteže bodrili da danas budem ono što jesam. Zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način doprinijeli mom košarkaškom razvoju. Izabrala sam Helios VS Vétroz jer imaju mladu i perspektivnu ekipu i vjerujem da tamo mogu ostvariti dodatni iskorak u karijeri.” 

Foto: Ana Vojtulek (10) u dresu U-20 reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu divizije B u Prištini 2019. godine.

Krešimir Dabić