Ana Vojtulek prešla iz švicarskog Heliosa u njemački Wasserburg

Ana Vojtulek u dresu reprezentacije Hrvatske /fiba.basketball

TSV 1880 Wasserburg novi je klub Ane Vojtulek (188-C-99) koja u Njemačku prvu ligu dolazi iz švicarskog prvoligaša Heliosa. Novi je to iskorak u njezinoj karijeri, puno zahtjevniji, ali i korak koji joj otvara nove mogućnosti i košarkašku afirmaciju. Unatoč svojim mladim godinama, Ana donosi puno iskustva u Wasserburg. U Hrvatskoj je nastupila za ponajbolje ekipe – ŽKK Medveščak Zagreb i ŽKK Ragusa Dubrovnik. Inače, košarkašku karijeru je započela u ŽKK Plamen iz Požege, potom je dvije sezone provela u Medveščaku (u 27 utakmica postizala 10.6 poena i 6.6 skokova po utakmici) s kojim je u sezoni 2018/19 osvojila prvenstvo i kup, a sezonu prije odlaska u Švicarsku igrala je za dubrovačku Ragusu gdje je također pružala odlične partije. U 15 odigranih utakmica za dubrovačku Ragusu zabijala je 16.6 poena i pravila 8 skokova prosječno po utakmici i samo ih je pandemija koronavirusa tada spriječila da osvoje najvažnije naslove u Hrvatskoj. U svojoj prvoj inozemnoj sezoni, koju je provele u švicarskom Heliosu, u 25 utakmica prosječno je postizala 12.3 poena i 8.3 skokova. Tamo je bile jedna od glavnih nositeljica igre Heliosa s kojim je igrala finale kupa Švicarske u kojem je trijumfirao Fribourg.

  • Ana je još uvijek relativno mlada, ali ima puno iskustva i stoga će biti vrlo važno pojačanje pod koševima. Sretni smo jako što je Ana izabrala baš nas i Wasserburg i jako smo uzbuđena zbog njezina daljnjeg razvoja ovdje u Innu, jer sa svojih samo 22 godina želi nastaviti raditi na sebi i napredovati – rekli su u ovom njemačkom prvoligašu.

Prošla je sve mlađe reprezentativne uzraste, a ekskluzivno za naš portal o ovom transferu rekla je sljedeće:

  • Nakon dobro odigrane sezone u Švicarskoj želja mi je još više napredovati i usavršavati se, podići moju igru na još jednu razinu više pa sam odlučila napraviti ovaj iskorak u mojoj karijeri i potpisati za njemačkog prvoligaša Waserberg te dati sve od sebe da u idućoj sezoni postignemo što je moguće bolji rezultat.

ŽENSKA KOŠARKA/Tihomir Begić

Foto: Ana Vojtulek sa suigračicom iz Heliosa/fiba.basketball