Ana Vojtulek: Mađarska liga je kvalitetna i u njoj mogu napredovati

Ana Vojtulek, koja je poniknula u Plamen Požegi, svojim kvalitetnim igrama u prvoj mađarskoj ligi sve više skreće pozornost na sebe. Ova Slavonka, prisjetimo se, bila je košarkašica višestrukih prvakinja Hrvatske – zagrebačkog Medveščaka i dubrovačke Raguse. Svoje prve ino korake napravila je u švicarskom Heliosu pod budnim okom naše trenerice Simone Šode, a onda je iz Švicarske prešla u njemački Wasserburg, a iz tog njemačkog prvoligaša u Mađarsku – u tamošnji budimpeštanski prvoligaški klub Elte Beac Újbuda. Tamo igra vrlo uspješno i uz Amerikanku Green Morgan, nositeljica je igre ovog kluba. U osam do sada odigranih utakmica prosječno je igrala 33.5 minuta i za to vrijeme prosječno postizala 18.6 poena uz prosječnu valorizaciju 20.5. Ima najviše skokova u svom klubu. Ekskluzivno za naš portal dala je izjavu o svojoj novoj košarkaškoj destinaciji:

  • Dolaskom u BEAC napravila sam veliki iskorak u mojoj karijeri. Potraga za ambicioznim klubom i ligom u kojoj mogu napredovati je bila uspješna. Ekipa je mlada i talentirana, rad u klubu je ograniziran i na visokom nivou. Imamo motiv za rad jer je liga kvalitetna i ekipe iz lige igraju EuroLigu i EuroCup.

Nakon osam odigranih kola u mađarskoj A Diviziji, Ana Vojtulek je četvrti najbolji strijelac prvenstva sa 18.6 poena, peta je po skokovima i peta po blokadama. Od 12 ekipa, koliko broji A Divizija u Mađarskoj, Elte Beac Újbuda je sa četiri pobjede i četiri poraza  trenutno na šestom mjestu.

Tihomir Begić

Naslovna fotografija: Ana Vojtulek u akciji/ fb