Ana Semren prešla iz Šibenika u Novi Zagreb

Sve vrvi od odlazaka i dolazaka u Novom Zagrebu. Nakon Bakine, novo pojačanje ekipe iz Trnskog je najbolji strijelac prvog dijela prvenstva A1 lige i najbolja igračica Šibenika Ana Semren koja je nastavila tradiciju prelazaka s Baldekina u Trnsko. Ana Semren je rođena 5. veljače 1988. godine u Zagrebu, a početak košarkaške karijere veže je uz trenera Deana Nemeca i ŽKK Montmontažu s tim da je jedno razdoblje provela i u Medveščaku, igrajući dvije utakmice u EuroCupu. Poslijednje četiri sezone članica je ŽKK Šibenik Jolly JBS, s kojim je postigla i najveće uspjehe u karijeri, ali se nikada nije okitila titulom prvakinja ili pobjednica kupa. Dva puta je osvajala Regionalnu ligu. Visoka je 190 cm i igra na poziciji krilnog centra. Igračica je koja može šutom s poludistance ili trice otvoriti reket, a isto tako može riješiti problem nižeg igrača igrajući leđima košu. Rejkli bismo – igrač profila kojeg je Lupicama nedostajao. Ove sezone Ana je jedna od vodećih igračica hrvatskog prvenstva, bilježeći prosječno 18 poena i 6 skokova za 32 minute, odmah je uz bok neprikosnovene Luce Ivanković s kojom je dugi niz godina bila suigračica.

“S Anom smo pregovarali i prije početka sezone, međutim nismo se našli. Napravili smo neke pogrešne procjene prilikom dolaska igračica, koje moramo sada ispraviti. Ana poznaje sve cure, s nekima je i igrala kroz reprezentativne selekcije, s nekima u klubu i neće biti problema oko prilagodbe. Ana je prerasla A1 ligu, to je pokazala ove godine, sada joj je prilika da se, kao prava Zagrepčanka, dokaže u zagrebačkom klubu u najjačem klupskom natjecanju. Od tog bi mogla prosperirati i Ana i klub, ali i reprezentacija. Zahvaljujemo ŽKK Šibeniku i njihovom predsjedniku Nevenu Periši što su Ani omogućili da nastavi karijeru u našem klubu. Ana i Elina će se na raspolaganje  treneru Ivankoviću staviti 2. siječnja 2014. s tim da prvu utakmicu protiv Košica, igramo već za dva dana – 4. siječnja 2014.” – najavio je ovo pojačanje dopredsjednik Novog Zagreba  Dragan Crnjak.

“Drago mi je da sam dobila poziv od prvog kluba u Hrvatskoj, kluba koji igra i ELW i MEL. S obzirom da sada već u kontinuitetu pružam dobre igre i da imam dobru polusezonu iza sebe, puna sam samopouzdanja i nadam se da ću pridonijeti dobrim rezultatima kluba. Ovo je stepenica više u mojoj karijeri i nadam se da ću je savladati na obostrano zadovoljstvo. Cure koje su u klubu poznajem od ranije, s nekima sam igrala, neke znam iz reprezentacije, tako da smatram da što se tiće uklapanja neće biti problema. U Šibeniku sam provela četiri prelijepe sezone, međutim vrijeme je da krenem dalje. Zahvaljujem im što su razumijeli moju ambiciju i želim im svaku sreću u nastavku prvenstva i nek zadrže trenutnu poziciji” – rekla je nova Lupica Ana Semren.

Foto: Nakon transfera iz Šibenika Luce Ivanković (sasvim desno) i Ana Semren (broj 11) konačno Lupica

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime