Ana-Marija Begić: Optimistična sam

Hrvatsku seniorsku reprezentaciju je u posljednjim utakmicama kvalifikacija za EuroBasket 2023. godine kao kapetanica predvodila Ana-Marija Begić, košarkašica talijanskog prvoligaša Allianz Geasa iz milanskog predgrađa Sesto San Giovanni. Željeli smo čuti njezin komentar nakon danas izvučenih skupina za kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2025 koje se po prvi put igra u četiri države – Njemačkoj, Češkoj, Grčkoj i Italiji.

  • Jako sam optimistična sto se tiče skupine. Mislim da nam se otvorila odlična prilika za plasiranje na EuroBasket 2025 koju nipošto ne smijemo propustit nego svakoj utakmici i pripremama pristupiti maksimalno ozbiljno imajući na umu jedan jedini cilj – pobjede i plasman na EuroBasket – rekla je ekskluzivno za ŽK kapetanica Hrvatske Ana-Marija Begić.

Podsjetimo da je Hrvatska posljednji put bila na EuroBasketu 2021 u Francuskoj kada je zauzela 11. mjesto. U utakmici za četvrtfinale pobijedila ih je Bosna i Hercegovina 80:69 kada je odličnu utakmicu za BiH odigrala Jonquel Jones. Bilo bi pravo zadovoljstvo nakon toliko sušnih godina plasirati se na ovu smotru najboljih  europskih reprezentacija.

Ana-Marija Begić i u sezoni 2023/24 nosit će dres Allianz Geasa/ fballianzgeas

Ženska košarka

Foto: Ana-Marija Begić na kvalifikacijskoj utakmici za EuroBasket 2023. u Beogradu protiv Srbije/ FIBA