Ana-Marija Begić dva mjeseca izvan stroja

Ana-Marija Begić, član udarne petorke Medveščaka, dva će mjeseca biti izvan stroja. To su joj, nakon konzultacija s Medveščakovim klupskim liječnikom dr. Markom Bogovićem, odredili nakon magnetske rezonance i pregleda na Klinici za ortopediju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, ortoped dr.Tomislav Smoljanović i primarijus dr. sc. Ivan Bojanić, voditelj Odjela za artroskopiju i sportsku traumatologiju na Šalati.

Radi se o površinskoj ozljedi potkoljenice koju je zadobila na pripremnoj utakmici reprezentacije Hrvatske protiv Crne Gore. Unatoč toj ozljedi odigrala je juniorsko europsko prvenstvo u Rumunjskoj, gdje je Hrvatska osvojila sedmo mjesto, kao i A1 ligu sve do utakmice sa Splitom. Ozljeda se više nije mogla ni smjela vući pa će, prema savjetu primarijusa dr. sc. Ivana  Bojanića, tijekom šest tjedana potpuno prestati s košarkom a liječiti se vježbama i potom se tijekom slijedeća četiri tjedna postupno vratiti u košarkaška natjecanja.

Prema valorizaciji u 15 odigranih kola u A1 ligi ove sezone Ana-Marija Begić je uz Ninu Premasunac najkorisnija igračica Medveščaka, najbolja je skakačica, a treći je strijelac Medveščaka  (163 koša), nakon Nine Premasunac 213 i Ive Borović 169 postignutih koševa.

Na juniorskom europskom prvenstvu u Bukureštu s tom je ozljedom bila peta najuspješnija skakačica cijelog prvenstva, treći strijelac reprezentacije s učinkom 9,2 koša  po utakmici, zatim 8,6 skokova i 2,1 asistencija.

Foto: Fiba Europe

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime