Ana Lelas u Perfumerias Avenidi

Španjolski prvoligaš Perfumerias Avenida, za kojeg je sve do prošle sezone uspješno igrala naša reprezentativka Marija Režan, angažirao je još jednu našu reprezentativku. To je krilna igračica, izvrsna šuterica, Splićanka Ana Lelas, s dokazanom kvalitetom u najjačim europskim ekipama i ligama. Ugovor je potpisan na dva mjeseca s mogućnošću produženja. Nema dvojbe da je Avenida znatno pojačala svoju vanjsku liniju jer se Lelas na tim pozicijama dokazala i u Francuskoj i u Turskoj ali i u Španjolskoj u kojoj je prije desetak godina igrala za Celtu.

U posljednje dvije sezone igrala je u najboljoj ligi Turske, prvo u Mersin s kojom se natjecala u EuroCup, a zatim u Osmaniyeu. Za prosječno provedenih 24 minute na parketu statistika joj je bila – 10 koševa, 4 skoka i 2 asistencije. U reprezentaciji Hrvatske je kapetanica, ali je EuroBasket 2015 u Mađarskoj morala propustiti zbog ozljede. Njezina kvaliteta i pouzdanost bili su najveći argumenti pa je najčešće bila okosnica reprezentacije Hrvatske u posljednjih nekoliko godina, kao i u klubovima u kojima je igrala. (Montmontaža, Joly Šibenik u Hrvatskoj, Celta Vigo u Španjolskoj,  TarbesAix En Provence, Bourges i Lattes Montpellier u Francuskoj te Osmaniye i Mersin u Turskoj). S Hrvatskom je sudjelovala na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

– Pa s obzirom da je iza mene teška sezona što se tiče ozljeda i propušteno europsko prvenstvo, prioritet mi se vratiti na teren i biti zdrava. Došla je ponuda od Avenide i bez obzira što je za mene to netipična situacija u kojoj sam potpisala na 2 mjeseca sa klauzulom da imam i ugovor do kraja sezone u slučaju ako me žele zadržat, tako da su sve opcije otvorene. Mislim da je najbitnije da sam sto posto zdrava, a ostalo će sve doći na svoje mjesto… Avenida je organiziran i dobar klub koji već godinama igra EuroLigu, pomladili su ekipu i fali im igrač sa iskustvom, jer dvije Amerikanke, koje kasne na pripreme, su bez euroligaškog iskustva. Mislim da je ovo dobra situacija za mene pogotovo što postoji mogućnost da igramo EuroLigu, tako da sam sve u svemu jako zadovoljna i uzbuđena zbog povratka u Španjolsku nakon 10 godina – ekskluzivno je za zensku-kosarku izjavila Ana Lelas.

Foto: Ana Lelas u reprezentativnom dresu na OI London 2012. / fibaeurope.com