Ana Lelas, Josipa Pavić i Marija Vujadinović u Trešnjevci 2009

Trešnjevka 2009 je obogatila svoj roster uoči početka nove sezone iskusnom internacionalnom košarkašicom, hrvatskom reprezentativkom i sudionicom Olimpijskih igara, Anom Lelas, potom juniorskom reprezentativkom Josipom Pavić iz Splita te iz Crne Gore Marijom Vujadinović.

Ana Lelas (183-G/F-83) je prošlu sezonu započela u najboljoj španjolskoj ligi, u redovima Parfumeras Avenide, a u siječnju je preselila u mađarski UNIQA Euroleasing Sopron, gdje je prosječno postizala 7.6 poena, 2.8 skokova, 0.9 asistencija i 0.5 ukradenih lopti. S tim klubom je osvojila naslov prvakinja Mađarske. U EuroLigi je za Sopron prosječno postizala 10.4 poena, 4.8 skokova, 0.6 asistencija i 1.0 ukradenu  loptu. Ana Lelas se vratila u Hrvatsku nakon više od 10 godina igranja u inozemstvu. Aix en Provence, Mourenx, Bourges i Montpellier u Francuskoj, Celta Vigo u Španjolskoj i Mersin i Osmaniye Genclik u Turskoj niska je klubova u kojima je ova vrsna šuterica igrala. Lelas je sudjelovala u kvalifikacijama Hrvatske za odlazak na EuroBasket 2017. u Češku, a bila je član hrvatske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Josipa Pavić (187-C-99), stiže iz Splita, za koji je u prosjeku postizala 11 koševa, 7.4 skokova, 1.1 asistenciju u 14 prvoligaških utakmica prošle sezone. Ona je prošlo ljeto igrala za Hrvatsku U18 reprezentaciju na Europskom juniorskom prvenstvu u Mađarskoj, gdje je u sedam utakmica prosječno postizala 8.3 poena, 6.1 skokova, 1.6 asistencija i 0.3 ukradene lopte.

Marija Vujadinović (175-G-90) u Trešnjevku dolazi iz novosadske Vojvodine, gdje je provela posljednje dvije sezone. Vujadinović je u rodnoj Crnoj Gori igrala za Primorje iz Herceg Novog, podgoričku Budućnost i Jedinstvo iz Bijelog Polja. Bila je član i U18 i U20 reprezentacije Crne Gore na Europskom prvenstvu.

Foto: Ana Lelas, zvučno ime u redovima Trešnjevke 2009 / Snimio: Marin Sušić