Ana Joković: Težak ždrijeb za nas

Naši istočni susjedi, reprezentacija Srbije, zapala nas je iz prve jakosne skupine. Tako je htio ždrijeb i nema ni malo dvojbe da će to opet biti zanimljiva i neizvjesna utakmica. U skupini C, u kojoj se nalazimo, za prva tri mjesta koja vode u drugi krug natjecanja, borit će se Srbija, Hrvatske, Latvija, Rusija i Velika Britanija. Jako teška skupina i neće ni malo lako biti doći do prva tri mjesta. Rekli bismo, sve su to top utakmice. Prve reakcije već polako stižu, a Ana Joković, potpredsjednica Košarkaškog saveza Srbije zadužena za žensku košarku, izjavila je za portal kosarka24.rs da je Srbija dobila teške protivnike.

– Težak ždrijeb za nas. Interesantno je da su Latvija i Velika Britanija ponovo sa nama u grupi, kao i prošle godine. Iskustva nam govore da se ne može reći da su to laki protivnici i da protiv njih možemo unaprijed upisati pobjede. Hrvatska sasvim sigurno nije zaboravila utakmicu iz Francuske kada smo pobijedili i sigurno će imati drugačiji pristup. O Rusiji ne treba trošiti riječi, oni su velesila iako su posljednjih godina u rezultatskoj krizi. Međutim, i Srbija nije više outsider, Srbija je četvrta u Europi i osma na svijetu pa nas sada svi gledaju sa uvažavanjem i i respektom. Tri ekipe idu dalje i vjerujem da ćemo biti među te tri ekipe. Uvijek je na ovakvim takmičenjima najvažnija utakmica četvrtfinala, ali treba ići korak po korak.”

Podsjetimo, Europsko prvenstvo  2015. u Mađarskoj i Rumunjskoj ima dvostruki značaj, pošto osim medalja donosi i plasman ili kvalifikacije za Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Janeiru. Prvak Europe ide izravno na Olimpijske igre, a reprezentacije koje se budu plasirale od drugog do šestog mjesta idu u kvalifikacije za odlazak na Olimpijadu u Brazil.

Foto: Ana Joković, potpredsjednica KSS zadužena za žensku košarku