Ana Haklička odlazi u Chicago

Ana Haklička, razigravačica dubrovačke Raguse, napušta grad podno Srđa te karijeru nastavlja u Chicagu. Ova 19-godišnja Dubrovkinja, kako je objavio njezin matični klub, potpisala je ugovor s američkim koledžom Chicago State University, te će sljedećih godina svoj životni i košarkaški put graditi u dalekoj Americi.

Podsjetimo da je Ana Haklička u posljednje dvije sezone imala najvišu minutažu u ŽKK Ragusi, koju je svojim koševima, asistencijama, ukradenim loptama bez poraza vodila i u Kupu Hrvatske i u Prvoj ženskoj ligi. Nažalost, pandemija koronavirusa nije dopustio da se dobre igre i Hakličke i Raguse nagrade najvišim odličjima. Prije nekoliko sezona dobila je nagradu – MVP regionalne WABA lige do 17 godina, bila MVP kola Prve hrvatske lige, a u nekoliko akcija nastupala je za mlađe uzrasne reprezentativne selekcije (juniorka). Na Europskom prvenstvu mladih reprezentacija 2019. je u Prištini branila boje Hrvatske. U pet utakmica prosječno je postizala 4.8 koševa, 0.9 skokova i 1 asistenciju.

Poželjeli smo joj sretan put i ostvarenje svih životnih snova, a ekskluzivno za naš portal prije odlaska preko Atlantika Haklička je izjavila:

  • Odavno sam odlučila ići u Ameriku, samo sam čekala pravi trenutak da to i  napravim. Otkad sam počela igrati košarku, želja mi je bila otići u Ameriku na studij. Od Amerike očekujem jako dobre uvjete za rad i moje daljnje razvijanje, što košarkaško što akademsko. A i mislim da je Amerika veliki korak u mom životu da me izgradi kao bolju osobu i čovjeka. Ovim putem bih željela zahvaliti klubu i trenerima za sve što su napravili za mene.

Tihomir Begić

Foto: Ana Haklička u dresu reprezentacije Hrvatske na utakmici protiv Bosne i Hercegovine/fiba.com