A2 Liga za prvaka: Brod na Savi u Slavonskom Brodu dobio Folku Borovje

Sinoć je u Slavonskom Brodu odigrana prva utakmica kvalifikacija za A1 odnosno play offa Lige za prvaka A2.

Brod na Savi – Folka Borovje 73:60 (17:14, 21:17, 18:14, 17:15)

  • Brod na Savi: A. Božić 25, A. Kolar 6, I. Vukojević, M. Lazić 15, S. Maglić, D. Grgić, M. Pandža Brnić 9, I. Kolesarić18, M. Bešter, I. Šarić, E. Poljac, I. Rosandić.
  • Folka Borovje: L. Stilinović 1, M. Nimac 14, V.Radoš, M. Mirić, A Bodrožić 8, A. Lešnjak 2, A. Mihaljević 11, L. Milošević 12, D. Šarić 12.

Bila je to utakmica dvaju podjednakih ekipa koja je publici donijela zanimljivu igru i sigurno da nisu požalili oni koji su došli u dvoranu Vijuš pogledati je. Kod Folke se odmicanjem utakmice više primjećivao umor mada ni domaće nisu igrale s velikom rotacijom jer je kretanje rezultata jednostavno nije dopuštalo. U otvaranju utakmice obje ekipe su se izmjenjivale u vodstvu da bi potom domaće cure ostvarile osam koševa prednosti koje uporne gošće smanjuju na samo tri krajem prve četvrtine. U nastavku opet Brod na Savi odlazi na 11 poena, no Folka to sve drži u egalu i poluvrijeme završava sa sedam poena prednosti za domaće.

U drugom dijelu Brođanke još podižu rezultat u svoju koristu no gošće se tricama opet vraćaju, ali i domaće odgovaraju na isti način i utakmicu zasluženo pobjeđuju. Na strani Broda na Savi dvoznamenkaste  su realizacije imale odlična A. Božić 25 (3×3) i njoj uz bok I. Kolesarić (18) te mlada i perspektivna M. Lazić (15), dok su kod Folke prednjačile M. Nimac (14), L. Milošević (12), D. Šarić (11) i A. Mihaljević (11).

Damir Božić, trener Broda na savi: “Utakmica u kojoj se igralo za koš više, no što ne znači da se nije trudilo u obrani. Postignuto je devet trica, neki šutevi se jednostavno nisu mogli braniti. Inače sam zagovaratelj napadačke igre pa sam tim radosniji bio razvojem rezultata. Mojim curama ovo je još jedna dobrodošla utakmica kao što će i svih ostalih pet play off susreta koji slijede, a iz kojih će izvući iskustvo i podići kvalitetu igru. Ovogodišnja liga im je donijela 22 kola, kroz koju je izvršena smjena jedne generacije, a uz sve to je drugim mjestom izborena Liga za prvaka. Uz ovih dana pridošle pozive za tri mlade igračice (M. Lazić, I. Vukojević i E. Poljac) na okupljanje mlađih reprezentacija u Vodicama (28. ožujka do 4.travnja 2015.) razloga za zadovoljstvo je napretek jer je i to potvrda kvalitetnog rada koji osigurava dobru budućnost kluba.”

Foto: Brod na Savi / Snimila: Alma Rosandić