A2 liga: U gradskom derbiju u Slavonskom Brodu bolji Brod na Savi

Jučer je u sklopu 10. kolu A2 ženske košarkaške lige Hrvatske u Slavonskom Brodu u Sporstkoj dvorani Vijuš pred više od 200 gledatelja odigran gradski derbi. Bolje su bile košarkašice Broda na Savi koje su utakmicu završile sa 21 košem više.

Brod na Savi – Brod 67:46 (11:8, 18:10, 17:18, 21:10)

  • Brod na Savi: A. Božić 11, A. Kolar 10, I. Vukojević, M. Lazić 9, D. Drmić 5, M. Jelavić 2, V. Krajnović 18, D. Sedlo, M. Pandža Brnić, I. Kolesarić 12, I. Rosandić, I. Šarić.
  • Brod: A. Jerković 4, K. Majstorić 9, L. Tunjić, L. Bašić 4, M. Teskera, G. Rakitić, K. Tunjić, A. Rakitić, I. Petrović, K. Kvesić, K. Pehar 29.

Kao i svaki gradski derbi tako je i ovaj nosio sa sobom neizbježnu nervozu što je u prvoj četvrtini bilo izrazito vidljivo kod obje ekipe, a ogledala se i u malom broju postignutih poena. Ipak, u drugoj četvrtini ekipa Broda na Savi iskazuje svoju veću kvalitetu i u jednom trenutku serijom 14:0 odlazi na dvoznamenkastu prednost koja je na poluvremenu donijela rezultat 29:18. U trećoj četvrtini cure Broda na Savi podižu prednost u jednom trenutku  na +17 no uporne gošće se ne predaju i do kraja četvrtine se vraćaju na -10. U zadnjoj četvrtini Brod na Savi opet postavlja stvari na svoje mjesto i odlazi na konačnih +21.

U pobjedničkoj ekipi Broda na Savi, koja je opet nažalost ostala bez svog prvog trenera D. Rimarčuka, budući je iznova dobio ponudu koja se ne odbija za studijsko putovanje u Kanadu, gotovo 5 cura su bile dvoznamenkaste čime su još jednom potvrdile svoju širinu u napadačkom dijelu, dok su u obrani bile čvrste i kompaktne, a centarska linija Krajnović, Kolesarić, Drmić je donosila veliku prednost u skoku pod oba obruča. U ovoj utakmici mlada V. Krajnović (97. godište) opet pokazuje koji potencijali kod nje postoje i koliko je mogućnosti za daljnji napredak. Postignutih 18 poena i uz to puno uspješno odrađenog posla u igri u obrani možda joj budu podstrek u pokušaju da u nastavku ove sezone radom i uspješnim igrama za seniorke i juniorke istakne kandidaturu za širi juniorski reprezentativni popis. Kod, u ovoj utakmici gošći u ekipi Broda ponovno je sve vukla K. Pehar sa 29 postignutih poena i puno odrađenog posla u obrani, no ostala je usamljena, a za postići značajnije rezultate morati će joj se priključiti neke od mladih igračica. Sve u svemu može se reći gradski derbi zalaganjem i trudom obiju ekipa opravdao očekivanja, no kvalitetu igre zakinula je nervoza koju derbi donosi, pogotovo mladim igračicama.

Foto: Brod na Savi – pobjednice gradskog derbija u Slavonskom Brodu