A2 liga: Trešnjevka II pobijedila Brod na Savi, odlučivao zadnji napad

U Slavonskom Brodu je odigrana dobra, uzbudljiva i neizvjesna utakmica A2 lige između domaćih košarkašica i gošći iz Zagreba, druge ekipe Trešnjevke 2009.

Brod na Savi – Trešnjevka 2009 56:58 (19:10, 12:16, 13:22, 12:10)

  • Brod na Savi: A. Božić 9, A. Kolar 16, I. Vukojević, M. Lazić 5, M. Fumić, E. Poljac, S. Maglić, M. Pandža Brnić 8, I. Kolesarić 10, M. Bešter, I. Šarić 8, I. Rosandić,
  • Trešnjevka 2009: T.Ljubešić, K. Erjavec 22, L. Bilić 2, Marta Galić 8, Marija Galić 8, K. Lelas 13, K. Dobroslavić 5, M. Savić,

Gledatelji u dvorani su mogli uživati jer su obje ekipe, neopterećene važnošću rezultata, budući gošće igraju izvan konkurencije, odigrale zanimljivu utakmicu u kojoj se rezultat tijekom utakmice kretao i na jednu i na drugu stranu. Domaće otvaraju angažirano i poletno. U 6. minuti je 17:2, no gošće do kraja četvrtine podižu svoju igru i na poluvremenu je to već sasvim otvorena utakmica 31:26 U drugom dijelu gošće i dalje dobrom igrom prestižu domaće, no one se ne predaju i u zadnju minutu se ušlo rezultatom 56:56, gošće su svoj napad iskoristile dok je trica za pobjedu domaćih zastala na obruču.

Damir Božić, trener Broda na Savi: “Iako su obje ekipe izuzetno mlade, pokazale su s koliko talenta raspolažu, domaće s objektivnim poteškoćama koje ih prate u zadnje vrijeme (Lazić, Kolesarić, Božić) predvođene sinoć odličnom A. Kolar (16) daju sve od sebe na terenu, a mlade M. Pandža Brnić, I. Šarić, I. Vukojević, I. Rosandić, grabe svoju minutažu i iz utakmice u utakmicu podižu svoju igru, pa vjerujem kako će ovosezonska igra i rezultati mladih djevojaka biti poticaj brodskoj publici da ih još više podrže u predstojećim utakmicama kvalifikacija za A1 ligu. Gostujuća ekipa budući je ovaj vikend slobodna u A1 iskoristila je prigodu za u sastav postaviti nekoliko igračica koje već značajnije participiraju u igri prve ekipe. Najbolje je to iskoristila mlada Karla Erjavec (22) koja je odigrala odličnu utakmicu, za Klaudiu Dobroslavić (5) su domaće ovaj put imale rješenje, no fokus obrane na ove dvije igračice je dobro iskoristila K. Lelas postigavši 13 poena (3×3) isto tako su i sestre Marta i Marija Galić kao i Lucija Bilić pokazale svoj potencijal i dale svoj doprinos pobjedi gošći.”

Foto: Karla Erjave (s loptom)c, ŽKK Trešnjevka 2009 II / Snimio: R.R. Slonjšak