A2 liga: Studenac-Omiš slavio protiv Broda na Savi, Mursa i Folka igraju 1. travnja

Utakmica u kojoj se pobjednik znao i prije podbacivanja, budući da su domaće cure kvalitetnija ekipa i jedan od glavnih favorita za povratak u A1 ligu, a Brod na Savi nastupa s vrlo mladom ekipom u kojoj su samo dvije igračice punoljetne (Božić, Kolar ’96.). No, gošće su bez obzira na dug put (8,5 sati) odigrale iznad očekivanja i dobar dio prvog dijela držale su utakmicu u egalu.

Studenac-Omiš – Brod na Savi 84:56 (19:19, 18:7, 26:19, 21:11)

  • Studenac-Omiš: Puljić 4, Vrvilo 19, Kovačić, Vrkić 10, Anić 3, Bulat, Pejković, Gabela 6, Vlahov 2, Dilber 22, Podrug 18. Trenerica: Sandra Pešić
  • Brod na Savi: Božić 12, Kolar, Vukojević 9, Lazić 17, Poljac, Bešter, Maglić, Slanček, Pandža Brnić11, A. Rosandić, I. Rosandić 7. Trener: Damir Božić

Tek u zadnjih pet minuta prvog dijela, predvođene odličnim centrima Dilber i Podrug, domaće ostvaruju dvoznamenkastu prednost (+11). U nastavku utakmica se nastavlja u istom ritmu sve do time-outa 5 minuta prije kraja na semaforu je +16, no tad gošće osjetno padaju u snazi, a i dodatne izmjene koje su bile nagrada curama s klupe za dugo putovanje odvode prednost domaćih na visokih (+28).

– Ekipa Studenca je još jednom pokazala svoju posloženost i kvalitetu na svim pozicijama u kojoj prednjače centarski par Dilber – Podrug (40 poena) i sa vanjske pozicije odlična I. Vrvilo (19), no i ostale cure su jako dobar dio skladno ukomponiranog tima odlično vođenog od strane trenerice Sandre Pešić – rekao nam je trener Broda na Savi Damir Božić.

Gošće, s prosjekom starosti prve petorke manjim od 17 godina, su pokazale potencijal koji će, nadaju se,  s iskustvom i daljnjim radom podići na još višu razinu. Za istaknuti je izvanrednu Mihaelu Lazić (17 poena), koja, iako ima tek 14.5 godina, svojom igrom plijeni i ostavlja dojam da se radi o prekaljenoj i iskusnoj igračici. Uz nju “iskusna” Antonija Božić (’96.) dobro vodi igru mladih cura u kojoj se ovaj put istaknula i Ivona Vukojević te potvrdila zasluženost poziva na okupljanje kadetske reprezentacije u Vodicama, dok je centarski par M. Pandža Brnić-I. Rosandić unatoč 16.5 godina pokazao da ih vrijedi čekati dok krupnim koracima kroče naprijed. Sve u svemu trener gošći unatoč na kraju visokoj razlici na strani odličnog Studenca ima razloga za zadovoljstvo prikazanom igrom njegovih mladih igračica.

Na čelu A2 Lige za prvaka vode Studenac-Omiš i Dubrava sa po pet pobjeda i jednim porazom, treći je Plamen Požega sa četiri pobjede i dva poraza, itd… Napomenimo još da će se utakmica ovog kola u Osijeku Mursa – Folka Borovje odigrati 1.travnja 2015. u 19,30 sati.

Foto: Mursa (na slici) za dva dana igra protiv Folke Borovje /fb