A2 liga: Još jedna pobjeda Broda na Savi

Ove subote u Varaždinu je odigrana posljednja utakmica ovogodišnje sezone A2 ženske košarkaške lige skupina Sjeveroistok.

Vindi – Brod na Savi 50:88 (12:17, 22:20, 9:27, 7:24 )

  • Vindi: S. Đurasek 13, N. Premuž, K. Petreković 11, M. Dvoršćak Petreković 7, R. Štrocinger 7, L. Brezovec 9, S. Ivanković, E. Veseljak, L. Kauzler 3.
  • Brod na Savi: A. Božić 10, A. Kolar 8, I. Vukojević 19, M. Lazić 20, 2, E. Poljac, A. Rosandić 4, S. Maglić, M. Pandža Brnić 10, I. Kolesarić, I. Šarić 17.

U utakmicu posljednjeg 18. kola gošće su ušle poprilično oslabljene jer su im nedostajale I. Kolesarić, M. Jelavić i I. Rosandić. Međutim, i u takvoj situaciji pokazalo se da Brod na Savi trenutno ima veliku širinu u kvaliteti pa su s lakoćom postigle pobjedu kojom su osvojile 2. mjesto u skupini i sad im predstoji odigrati play off kvalifikacije za A1 prvu ligu. Tako će navijači Broda na Savi imati prigodu kroz dodatnih šest kola vidjeti još tri vrlo kvalitetne ekipe u dvorani Vijuš – dvije zagrebačke Folku Borovje i Dubravu te Studenac iz Omiša od kojih su Studenac i Dubrava donedavno igrale prvu ligu.

Damir Božić, trener Broda na Savi: “U prvom dijelu subotnje utakmice u laganom smo ritmu kontroliraju rezultat no na poluvremenu smo se odlučili podići ritam pa smo već u šestoj minuti nastavka imali 20 poena više. Unatoč tome što se u jednom duelu ozljedila kapetanice A. Božić, cure to nije pokolebalo nego su nastavile igrati u visokom ritmu što je rezultiralo i visokom pobjedom. Zanimljivo da su od 5 dvoznamenkastih realizatorica četiri još kadetkinje (M. Lazić 20, I. Vukojević 19, I. Šarić 17, M. Pandža Brnić 10) što veseli sve u klubu i oko njega jer daje potvrdu kvalitetnog rada i lijepe budućnosti našeg kluba. Uz to i one najmlađe su u ligi djevojčica U-12 završile natjecanje na 1. mjestu bez poraza i očekuju skorašnji Final Four u Osijeku. Uz njih ovoga tjedna su igračice kluba nastupile za svoje srednje i osnovne škole na državnim poluzavršnicama, pa su tako Klasična Gimnazija Fra Marijana Lanosovića i OŠ A. Mihanovića osvojenim prvim mjestima u regiji Istok izborile nastup na državnoj završnici u Poreču od 26. travnja do 1. svibnja 2015. Iz svega je vidljivo kako odlični rezultati donose i velike obveze koje su sad pred svima u Klubu jer sljedeća tri mjeseca će biti zahtjevna za sve i organizacijski, a još više financijski.”

Foto: Slijede play off kvalifikacije za A1 ligu – Brod na Savi / Snimila: Alma Rosandić