A sad za prvakinje Hrvatske: Kome prva meč lopta u Dubrovniku

Počinje doigravanje za košarkaške prvakinje Hrvatske, počinje serija finalnih utakmica. Prva u nizu igra se u Dubrovniku gdje Ragusa kao prvoplasirana ekipa u Ligi za prvaka dočekuje drugoplasirani Medveščak, aktualne i šest sezona zaredom prvakinje Hrvatske.
Ana Petrak, kapetanica Medveščaka i hrvatska seniorska reprezentativka, brza kao vjetar i s vicom u igri koji plijeni, glavni je kreator i dirigent Medveščakove igre. Za klupski portal komentirala je sedmo Meedveščakovo finale zaredom:
  • Primarni cilj smo ostvarile, a to je ulazak u finale. Očekujem kvalitetnu finalnu seriju jer smatram da su i jedna i druga ekipa zasluženo to izborile. Unatoč pobjedi nad Ragusom prije nekoliko kola, ne treba ih podcjenjivati. Kvalitetna su ekipa i trebamo pristupiti maksimalno ozbiljno u svakoj nadolazećoj utakmici s njima. Također, mi isto posjedujemo kvalitete koje smo pokazali kroz sezonu i naravno želimo ih što bolje iskoristiti u finalnim utakmicama. Vjerujem u svoju ekipu i smatram da smo dostojan protivnik Ragusi. Dat ćemo sve od sebe i nadamo se da će utakmice otići u našu korist.”

ŽENSKA KOŠARKA/tb

Foto: ŽKK Medvešćak Zagreb / Snimio: fbžkkmedveščak