EuroLiga – pretposljednje kolo po skupinama

Sinoć je odigrano po skupinama A i B pretposljednje 13. kolo EuroLige. U skupini A se natječu klubovi naše Marije Režan (ZVVZ USK Praha) i Antonije Sandrić (Polkowice). Ovog puta na domaćem parketu Prag je izgubio od mađarskog Soprona 61:77 dok su Polkowice Antonije Sandrić, također na domaćem parketu, pobijedile belgijski Castors Braine 80:66. U posljednjem 14 kolu euroligaškog natjecanja po skupinama Prag 31. siječnja gostuje upravo u Belgiji kod posljednjeplasirane ekipe u A skupini Castors Braine, a pretposljednje Polkowice također 31. siječnja idu na vrlo teško gostovanje kod jedine u EuroLigi neporažene ruske ekipe i glavnog favorita za osvajanje naslova Dynama Kursk. Kako Polkowice nemaju što izgubiti jer se ne mogu plasirati u četvrtfinale, mogu bez opterećenja odigrati dobru utakmicu, a Prag u četvrtfinale sigurno vodi samo pobjeda protiv Belgijanki jer im za plasman prijeti Galatasaray koji gostuje u Francuskoj kod ekipe ESBV LM Villeneuve.

  • Marija Režan – igrala je 28:10 minuta u domaćem porazu protiv Soprona. Postigla je 10 koševa (2P 5-7), imala je 3 skoka, 2 asistencije, 2 blokade i 1 izgubljenu loptu. Valorizacija 14, druga najbolja u ekipi.
  • Antonija Sandrić – u pobjedi protiv belgijske ekipe Castors Braine igrala je 9:20 minuta i postigla 5 koševa (2P 1-2 , 3P 0-3, SB 3-3). Imala je 1 skok, 1 asistenciju, 1 izgubljenu loptu i valorizaciju 1. Nije je išao šut za tri poena.

Ljestvica A skupine prije posljednjeg kola po skupinama izgleda ovako (izvor FIBA):

tabla