2. kolo Prve ženske lige

Svih pet utakmica 2. kola Prve ženske lige igra se u subotu 19. listopada. Interesantan će biti susret u Splitu, svojevrstan susjedski derbi, gdje će skoro pola prve postave Šibenika, koja je lani igrala za Split, gostovati na Gripama. Na otvaranje košarkaške sezone na Kozalu dolazi Trešnjevka 2009 dok Brionka Pula dočekuje jednog od favorira Lige – ekipu Raguse iz Dubrovnika. Ništa manje interesantne bit će i dvije zagrebačke utakmice – ona na Pešćenici i večernja u Trnskom. Evo kompletnog rasporeda satnica te izjava trenera koje smo dobili do sada:

  • Rijeka: FSV – Trešnjevka 2009 – 19. listopada, SD “Dinko Lukarić” na Kozali, početak u 19.30 sati
  • Zagreb: Medveščak – Plamen Požega, 19. listopada, ŠŠD “Peščenica”, početak u 16.30 sati
  • Viktor Kovač, trener Medveščaka: “Nakon dobrog otvaranja sezone i pobjede u Zadru u goste nam dolazi ekipa ŽKK Plamen Požega. Mada svi prognoziraju laganu pobjedu, u utakmicu ulazimo sa oprezom. Igramo protiv ekipe koja je jača nego prošle godine i ima dvije Amerikanke u svom sastavu. Očekujemo kvalitetnu utakmicu koja je uvertira u gradski derbi sa Trešnjevkom gdje će se vidjeti prava vrijednost naše ekipe.”
  • Zagreb: Zagreb – Zadar, 19. listopada 2019., SSD “Trnsko”, početak u 20.30 sati
  • Pula: Brionka  Pula – Ragusa, 19. listopada, Domu Sportova “Mate Parlov”, početak u 16 sati
  • Ivan Đukić, trener ŽKK Brionka Pula: “Nadam se da ćemo se na ‘domaćem’ terenu odigrati kvalitetniju utakmicu nego ono što smo prikazali u Šibeniku i biti što duže u nekom aktivnom rezultatu pa možda i zaprijetiti najvećem kandidatu za titulu ove godine. Da bismo to mogli učiniti moje cure moraju na terenu dati puno više pameti i energije jer bez toga se bojim da ćemo ovaj početak lige odraditi maksimalno loše. Iz svega se može izvući pouka pa tako i iz poraza protiv Šibenika i nadam se da je to bio alarm meni i mojim curama da trebamo mijenjati pristup na utakmicama, a pogotovo na treninzima. Nadam se da ćemo na ovoj utakmici imati i Teu u sastavu koja nam puno znači i daje jednu veću širinu u igri.”
  • Split: Split – Šibenik, 19. listopada, SC Gripe, početak u 15.45 sati

Foto: Šibenčanke gostuju u Splitu / Snimio: Alen Vojvodić – arhiva