14. Memorijal Ružice i Vladimira Šešelje u Puli

U Puli će se ove subote i nedjelje održati  14. Memorijal Ružice i Vladimira Šešelja. Turnir je posvećen supružnicima koji su obilježili novi početak ženske košarke u Puli od 1954. pa do početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Ružica Šešelja rođ. Cetina igrala je košarku od početka pedesetih godina prošlog stoljeća, te je sudjelovala na povijesnom finalu juniorskog prvenstva Jugoslavije 1956. godine pa sve do kraja šezdesetih godina prošlog stoljeća igrala je za ekipe DTO Partizana, Pule i Istragrađevno.
– Vladimir Šešelja je kao igrač igrao za DTO Partizan i uz to je trenirao žensku košarkašku ekipu DTO Partizan, a nakon nastanka novog kluba Pule  nastavio je trenirati ženske ekipe Pule i Istragrađevno gdje je stvorio možda jednu od najtalentiranijh ekipa pulske ženske košarke od početka sedamdsetih godina prošlog stoljeća. Nakon 20 godina u ženskoj košarci, preuzeo je kao “tehniko” možda najbolju generaciju pulske košarke koja se dvije godine za redom borila za ulazak u tadašnju prvu jugoslavensku ligu, ostajući narednih 20 godina u muškoj košarci, praktično do svoje smrti. Bio je čovjek košarke – trener, sudac, delegat, sportski direktor… – rekao nam je Ivica Bolković, predsjenik ŽKK Brionka Pula.

Na turniru sudjeluju četiri ekipe: Medveščak (Zagreb), Ježica (Ljubljana), FSV (Rijeka) i domaćin Brionka Pula. Raspored utakmica:

  • 28. rujna 2019. SUBOTA 
  • Brionka Pula – FSV Rijeka (16 sati)
  • Medveščak – Ježica (18.15 sati)
  • 29. rujna 2019. NEDJELJA
  • utakmica za 3 mjesto (10.30 sati)
  • utakmica za 1 mjesto (12.15 sati)

Sve utakmice ovog turnira igraju se u pulskom Domu sportova “Mate Parlov”

Foto: Šešelja sa najtalentiranijom generacijom pulskih košarkašica iz koje je najviše postigla Nada Cvjetković, koja je bila članica reprezentacije Jugoslavije i Montmontaže /brionka pula