1. utakmica doigravanja: Gospić – Medveščak

Hrvatska na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Zahvaljujući samo jednom košu više u međusobnim ogledima Gospića i Novog Zagreba večeras će u gradskoj športskoj dvorani Balinovac u Gospiću domaća ekipa pokušati kapitalizirati prednost domaćeg terena u prvoj polufinalnoj utakmici protiv zagrebačkog Medveščaka.

Gospić je u ovoj utakmici favorit, a prisjetimo se da je obje utakmice u ligaškom dijelu prvenstva dobio Gospić – onu u Zagrebu 80:65, a u Gospiću 81:57. No, kako doigravanje uvijek ima svojih posebnosti, iznenađenja, neizvjesnosti, sve je moguće. Susret će sigurno biti dinamičan i zanimljiv. Činjenica jest da Stipe Bralić, možda više nego ikada, želi pokazati da je i s ovom ekipom “gospodar hrvatske ženske košarke” i da se može popeti na najviši tron. To će u mnogome ovisiti o “tricaškoj raspoloženosti” njegovih vedeta Monike Bosilj, Emanuele Salopek i Ivane Jurčević i hoće li imati šuterski dan, ali i od toga koliko će uspješno Medveščak stizati pokrivati otvorene šuteve za tri poena.

S druge strane Braslav Turić suprotstavit će mu mladu, potentnu ekipu željnu dokazivanja koja, ako bude igrala kolektivno i kombinatorno kao protiv Jollyja JBS u Zagrebu u prvom poluvremenu, može ostvariti povoljan rezultat. Trener Turić o protivnicama u polufinalu prvenstva Hrvatske za žene govori biranim riječima: “Gospić je nakon osnovnog dijela prvenstva zauzeo prvo mjesto sa samo jednim porazom i to pokazuje kakva su ekipa. Mi idemo odigrati jednu čvrstu i hrabru utakmicu, te se nadamo povoljnom rezultatu.”

Napomenimo i to da se polufinalne utakmice igraju na dvije dobivene, a finalna na tri.

Foto: Nakon prvenstva Hrvatske Stipu Bralića čeka Eurobasket 2013 u Francuskoj – Hrvatska s Bralićem na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu / Snimio: FIBA Europe

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime